Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6611 | Broj poruka: 26345

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


atrezija anusa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

biba31

26.05.2011. 15:15

Poštovani doktore!
Moj sin (1 god) je rođen sa atrezijom ausa.Rođen je također sa fistulom koja je,kako kažu, funkcionirala sa debelim crijevom. Dijagnoza Q42,2. Njegove stolice su bile svakih dan-dva i to vrlo eksplozivne, večinom tek nakon sto bih ga dilatirala (upute sam dobila na KBC Rebro). Također smo i na Rebro išli na redovne dilatacije. Sa 6mj mu je učinjena incizija analne membrane. Od tada ima redovne stolice, ponekad uz malo više naprezanja. Prof. Batinica,čiji smo pacijenti nam je rekao da dok funkcionira ne moramo dolaziti.
Mene zanima šta se dogodilo sa fistulom, odnosno kojim putem njegova stolica izlazi, da li kroz spomenutu fistulu ili debelim crijevom. Da li ta fistula uopče više ima ikakvu funkciju i ako nema da li je ona tu gdje je, samo zatvorena, ili? Nadam se da ste shvatili moje pitanje i možete li mi molim vas pojasniti njegovu situaciju s obzirom da prof. Batinica kojeg izuzetno cijenim i vjerujem u vrhunsku stručnost ipak nije previše riječit.
Unaprijed hvala!

Darko Richter, dr. med.

26.05.2011. 17:25

Morali biste mi reći gdje ta fistula izlazi; na međici, na skrotumu ili u uretri?
Vjerojatno je na međici, a ne na uretri, inače bi imao stalne uroinfekte.
Međutim, fistula, ma gdje bila, neće se sama od sebe zatvoriti, i tu će trebati kirurška intervencija. Ne znam zašto čekaju, možda ipak računaju na neku mogućnost da se s vrmeneom zatvori sama, no ja za to još nisam čuo. Možda misle da, kako je anus sada otvoren, mogu čekati s operacijom da dijete još više naraste.
Sigurno su vam to sve rekli.