Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


bljucanje ili....


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Iva

24.02.2003. 20:34

Poštovani,

moja beba (8 tj.stara ) dobro napreduje ( u 16 dana dobila 800 g) ali učestalo bljuje odnosno ne znam da li to mogu nazvati bljucanjem jer obroci izlaze na nos i usta i to u zadnje vrijeme u mlazu.
Zabrinuta sam da uzrok tome nije samo hlapljivo jelo ( cicu traži svakih sat vremena do dva sata ) već nešto drugo -imam li razloga za zabrinutost unatoč tome što je do sada dobila na kilaži??

S poštovanjem,

Iva

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

28.02.2003. 21:25

Cijenjena gospođo, teško je ovako "na daljinu" ocijeniti o kakvom se tipu povraćanja radi. Vaš dojam, naravno, ne mora biti identičan dojmu liječnika. Stoga Vam preporučam posjet pedijatru. Možda se radi o beznačajnom povraćanju uslijed uzete veće količine hrane, o povraćanju zbog "labilne" veze između jednjaka i želuca, a možda je u pitanju i nešto drugo. Dobivanje na težini svakako je dobar znak. U dobi u kojoj je sada Vaše dijete ionako bi dobro došao klinički pregled. Mnogo pozdrava.