Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Bljuckanje u toku sna


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dragica7

21.08.2022. 11:45

Pozdrav,

Beba stara 22 dana, hranjenja kombinovano, u većem omjeru je dohrana, koristimo Hipp Combiotic, od suplementacije Bebytol D3 + K1, Bebytol Omegu i za grčiće BioGaya i Co Lactaza.

Zadnjih par dana dešava se da se zagrcne, imam osjećaj pljuvačkom, često sat do dva nakon hranjenja. Počne da se izvija u luk i zabacuje glavicu unazad, kad je pridignem "povrati" i na nosić jako malu količinu vode ili sluzi, ne mogu da procjenim.

Budi se sam da jede na svakih 3-3,5h, rijetko halapljivo da jede, uglavnom ne cokće i fino vuče flašicu. U toku obroka često napravi 1-2 pauze, podrigne, pa nastavi. Poslije obroka podrgne, nekada i bljucne za vrijeme podrgivanja nakon obroka.

Stolice i mokrenje su uredni, fino napreduje.

Da li je u pitanju formula koju dajemo ili nešto od suplementacije? Da li u redu to što se izvija kada se zagrcne, iako spava na boku? I kako da riješimo ovo?

Unaprijed hvala.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

24.08.2022. 21:10

Prema opisu riječ je o kolikama - grčevima zbog kojih mlijeko iz želudca krene prema ustima i nosu. Ne bih rekao da je problem u adaptiranom mlijeku. Postavljajte ga da leži s povišenim gornjim dijelom tijela, što više tek da ne skliže prema dolje. Treba ležati na leđima - ne bojte se da će se zagrcnuti mlijekom. Za očekivati je da će problem nestati kada nestanu i grčevi - obično s 3-4 mjeseci. Možete mu davati Espumisan kapi. 5x23 kapi, on smanjuje nakupljanje plinova u crijevu.