Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Cijepljenja


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

J.S.

18.02.2005. 11:31

Poštovani dr.,
dijete od skoro 4. godine cijepili smo od rođenja, redom: BCG, Di-Te-Per, POLIO, MORBILLI, RUBEOLA, PAROTITIS, HIB, te ove godine protiv Streptokoka (pneumo23), gripe i hepatitisa B.

Najljepše vas molim za savjet o cijepljenju protiv meningitisa i KME, odnosno što bi od cijepiva još preporučili za dijete te dobi?

Možda pitam glupost, ali kao roditelj brinem o posljedicama: da li je uputno dijete cijepiti s toliko cjepiva, odnosno da li se kasnije mogu pojaviti kakve posljedice?

Hvala najljepša.
J.S.

Dr. Darko Richter

18.02.2005. 20:13

Pod KME mislite na krpeljni meningoencefalitis, i, ako je tako, dijete se može cijepiti (2 cjepiva: "Encepur" i" FSME Immun Injetk"blunk, u 3 doze: 0, 1-2 mj. i 6-9 mj. Pod "meningitis" vjerojatno smatrate gnojni meningitis: dijete je već cijepljeno protiv hemofilusa bipa b (Hib), te pneumokoka, a preostaje protiv meningokoka za koji postoji nekoliko cjepiva, uklj. i domaće, a možete se to cijepljenje raspitati u gradskim ili županijskim zavodima za javno zdravstvo. No, unaprijed znam da će se tamo začuditi na vaše pitanje, pa, ako ipak želite cijepiti dijete, učinite to preko ordinacije pedijatra svojeg djeteta.