Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


cijepljenje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ana

31.12.2004. 10:27

Dijete staro 3,5 godine treba primiti zadnje cjepivo do škole (revakcinacija Diteper-Polio).
Pitanje je može li se u istom cijepljenju primiti i Pneumo 23, jasno, uz nadoplatu.
Hiberixom smo ga već cijepili, na vašu preporuku.
Postoji li još neko cjepivo, preporučljivo za tu dob (dijete pohađa vrtić) i može li se sve dati u jednom posjetu liječniku?

Puno pozdrava i svako dobro u idućoj godini, nadam se da ćete i dalje biti uz nas sa svojim zlatnim savjetima!

Dr. Darko Richter

31.12.2004. 19:14

Uz DiTePer-Polio smije primiti i Pneumo 23, u posebnoj injekciji, u drugi mišić. U toj dobi, i prije polaska u vrtić, kada već pitate, dobro je dijete zaštititi od hepatitisa B, protiv kojeg se, inače, cijepi u 6. razredu osn. škole.

natasa1984

01.02.2011. 22:55

Poštovani,

Imam bebu od 5 mjeseci. Nije do sada primio cijepivo 5u1 zbog neuropedijatrijskih obrada (sve u savršenom redu).Sada kašlje već 3 tjedna i prebolio je virozu. Kks i crp koje je radio za vrijeme viroze su bili svi u redu. Mene sada zanima dali dijete može primiti navedeno cijepivo bez obzira na kašalj te da li mora proći neko određeno vrijeme od viroze kako bi ga primio?

Darko Richter, dr. med.

02.02.2011. 11:10

Svaki čovjek svaki dan kašlje, pa ne vidim po čemu je on sadaizuzetan, niti razloga da ne primi cjepivo.

intermama

06.02.2011. 13:30

Poštovani doktore,
nisam još cijepila sina s onim cjepivom koje ide s godinu dana....jer je curilo zeleno iz nosa,jer je kašljao,pa je imao afte,pa bronhitis....i sad kad sam odlučila ići sutra
naravno da je šmrkav nevjerojatno! sad ima godinu i tri mjeseca....i sad sam nervozna jer koliko god mislim da cijepivo nije sveta voda ja volim cijepiti djecu!
jel se može cijepiti? nema temperaturu i nije mu ništa
i da vam ujedno zahvalaim na savjetu o nekapanju nosa...starijeg sina sam oblijevala fiziološkom....kupovala onu po pola litre....od kad sam se "navukla" na ovaj forum i pročitala da vi to ne preporučate nisam to više nikad napravila mlađem sinu bez obzira ne boju sekreta i mali već s godinu dana naučio puhat nos!
divno!
lijepi pozdrav!

Darko Richter, dr. med.

06.02.2011. 20:10

O cijepljenju će sutra odlučiti nadležni liječnik. Danas je jedno, sutra drugo. A niti on /ona nije ja, niti sam ja on/ona.