Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Grcevi kod bebe od 6 mjeseci


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

macica29

06.03.2019. 23:55

Postovani,
pisala sam Vam vec u vezi naseg problema. Sin je s 3 mjeseca imao e.coli, rota virus i klostridiju. Poslije je pio bulardi i jeo je koliko toliko normalno. Primjetila sam da uz bulardi ima jake vjetrove pa sam mu prestala davati. Pije hipp combiotik i poceli smo s kasicama prije mjesec dana (sad ima 6.5 mjeseci). Dajem mu kasice koje otvaraju, npr proso,jabuka i sljiva. Kasice jede bez problema. Kad pije iz bocice, u toku hranjenja (ne svakog) pocne urlati i izvijati se i ne zeli vise jesti. Ima vjetrove i place.
Pitala sam i gastroenterologa za savjet, rekao je nek mu samo dajem probiotik. Stanje se popravilo po pitanju kolicine hrane, moze pojesti vise, ali ima jake vjetrove. Danas sam mu dala sab simplex kapi da vidim hoce li to sto pomoci. Mlijeka bez laktoze ili s manje laktoze ne dolaze u obzir. Probala sam mu dati, ali ne zeli. Proba i nece dalje jesti.
Imate li kakav savjet? Jesu li to grcevi? Inace napreduje dobro. I da, sada na kontroli s 6mj mu je hemiglobin bio 107, pedijatrica je rekla da je to u redu. Malo me to brine...

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

08.03.2019. 11:45

Nastavite sa Boulardii i Sab simplex kapima. Ako dijete dobro napreduje treba čekati, katkada kolike potraju i dulje od uobičajenih 4-5 mjeseci. Preporučio bih pregled urina.

macica29

08.03.2019. 19:55

Hvala na odgovoru! Je li bulardi bezopasan u potpunosti?
Urin mu je u redu, imali smo kontrolu prosli tjedan (kks i urin).
Samo jelo je problem. Po mojem su to grcevi u pitanju. Nije ih imao kao beba, onda smo s navrsenih 3 mj zavrsili u bolnici i od onda je hranjenje koma. Najvise me muci kako je normalno jeo bez placa kad je pio medazol, poslije toga plac prilikom hranjenja i vjetrovi. Pun je vjetrova, stalno ga masiram.

macica29

15.03.2019. 20:20

Postovani,
da Vam napisem. Ispostavilo se na kraju da ga kasice napuhavaju. Sad ne znam koje mu rade problem pa cu mu davati male kolicine. Bili smo u srijedu kod pedijatrice i taj dan nije dobio kasicu jer smo bili dugo kod nje i jeo je normalno mlijeko, po 150ml po obroku. Bez grcenja i bilo cega, s tim da nu i 2 dana nisam dala bulardi jer je njegova pedijatrica rekla da mu ne dam.
Onda sam napravila jos drugi dan pauzu i isto je jeo normalno. Tako da sam odlucila napraviti nekih tjedan dana pauzu od krute hrane cisto da skuzi da mu flasica ne radi probleme i onda cu polako nastaviti dalje s dohranom. Ja sam mu odma dala po 150g kasica pa je ocito za crijeva bilo prenaporno.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

27.03.2019. 21:30

Boulardii je bezopasan i može pomoći u normalizaciji flore crijeva, naročito ako su u crijevu prisutne klostridije koje mogu raditi navedene smetnje. Inače celuloza koje ima u krutoj hrani (povrće, voće, žitarice) stvara dosta plinova i to može biti poveznica sa zapaženim.