Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


jačanje apetita


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Branka

27.02.2002. 11:29

Djevojčica ima 2 godine i 4 mjeseca i 1o,5 kg. Zadnjih mjesec dana bolujemo. Prvo crijevna viroza, pa vodene kozice i sada šarlah sa ? (gripa). I inače slabo jede ali sada odbija praktički sve. Znamo da je to normalno uslijed bolesti, ali kako joj pomoći da se otvori apetit jer je puno izgubila na kilaži. Dajemo joj multivitaminski sirup Dr. Theissa ali nismo vidjeli nikakve rezultate. Hvala na odgovoru.

Dr. Darko Richter

28.02.2002. 00:19

10,5 kg sa skoro 2 i pol godine malo je. Toliko obično "dohvate" djeca s 12-18 mj. Potrebno je da je pregleda pedijatar i po potrebi uputi pedijatrijskom gastroenterologu. Dijete može slabije napredovati na težini zbog probavnih smetnji, ali i zbog drugih bolesti koje ga iscrpljuju. Nikakvi vitaminski sirupi ne pomažu apetitu, to su laička vjerovanja bez znanstvenog utemeljenja, i, kao što sami zapažate, bez praktičnog učinka.