Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


kozice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

TAŠA

19.06.2002. 22:58

Moj Luka ima šest mjeseci. U ožujku je dobio vodene kozice koje je bez problema prebolio. U travnju je redovno cjepljen, međutim jučer sam čula da cjepljenje može biti neuspješno, ako ne protekne bar tri meseca od preboljenih vodenih kozica, što pedijatar nije spomenuo. Molim da mi odgovorite da li je to što sam čula točno.

Dr. D. Richter

25.06.2002. 12:34

To što ste čuli nije točno, i nema razloga da vam vaš pedijatar spominje nešto na što niti ne pomišlja. Vi mislite da je možda u pravu netko tko vaše dijete ne cijepi, a ne mislite da je u pravu onaj koji vaše dijete cijepi. Za vašu informaciju, preboljele vodene kozice nisu nikakva konatraindikacija za cijepljenje, čak, štoviše, one su dokaz da organizam uspješno reagira na infekt i tim više smo sigurni da će cijepljenja biti također uspješna.

ivana

26.06.2002. 02:23

moje šestogođišnje dijete ima vodene kozice, kraste su se uglavnom očistile, ali me muči problem da li će joj ostati vidljivi ožiljci, jer su se na tim mjestima pojavile lagane bijele (koje izgledaju kao kožica) površinske kao "krastice". Nisam sasvim sigurna da li su te kraste otpale same ili ih je ona sama skinula.
Da li se može kupati u moru i izlagati suncu?

Dr. Darko Richter

26.06.2002. 16:02

Neće ostati nikakvi ožiljci, ali treba ipak pripaziti da kraste otpadnu same, a ne da ih dijete razgrebe i da se još inficiraju, jer tada je zacjeljivanje dugotrajno, a manji ožiljci se ne mogu isključiti.

ivana

27.06.2002. 00:15

Poštovani,
zahvaljujem se na odovoru, željela bih još samo pitati ako ispod kraste koja nije sama otpala (na čelu) ostane rupica, da li će se ona s vremenom popuniti ili će ostati vidljiva.

Dr. Darko Richter

27.06.2002. 15:20

Neće ostati trag.