Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6305 | Broj poruka: 25240

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Pedijatrijska ord.
Zagreb, Zvonigradska 9


Krv u stolici


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

LanaA30

23.12.2019. 00:15

Poštovani,
Zanima me Vaše mišljenje. Naime, beba je 9+ mjeseci, vec puna tjedna ima cudnu stolicu. Zelenu, jako neugodna mirisa (na početku na sumpor), puno sluzi, svakih nekoliko dana krv u sluzi. Pedijatar nam je rekao da nije nista posebno, dao Bio Gaya kapi 7 dana. Međutim, kapi smo završili, ne čini nam se bolje. Krvi ponovno svako toliko. Dali smo uzorak na analizu (bakterije, virusi, paraziti). Što je Vaše mišljenje, jako smo zabrinuti. Ako analiza dođe ok, da li traziti daljnje analize i koje?
Samo da napomenem, beba inace jako malo jede dohranu, jer ne prihvaća bas hranu, dojena je. Ova 2 tj posebno odbija apsolutno sve osim sisanja. Inace je vesela, nema temp.
Hvala vam puno unaprijed!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

12.01.2020. 10:45

Mislim da bi bilo korisno konzultirati se s gastroenterologom.

Kika0303

30.06.2020. 14:20

Poštovani,
Dojena beba upravo navršila punih 5 mj. Od njezinog 3 mj dan nakon cijepljena smo joj dali cepic jer je dobila temp. Sljedeci dan je dobila krv u stolici, par sitnih zilica. To se nastavilo taj tjedan, stolica je postala sluzava i ona se jako napinjala prije stolice, uz bolne vjetrove, znala se cak i rasplakati prilikom vjetrova. Posto naseg pedijatra nismo mogli kontaktirati zvali smo hitnu i oni su nam rekli da moramo doci. Tamo su je pregledali analno rekli da nema njima vidljivih ostecenja, mokraca i krv uredni. pošto sam pila mlijeko zakljucili su da je beba intolerantna na proteine kravljeg mlijeka, a time se slozio i pedijatar te smo iskljucili apsolutno sve mliječne proizvode u bilo kojoj kolicini iz moje prehrane. Toga smo se pridrzavali mjesec i pol dana, krv se nastavila, npr. Imala bi par stolica s sukrvicom dva tri dana i onda neko vrijeme nista i tako u krug. Jedino sto se popravio od izostavke mliječnih proizvoda su bolni plinovi i sluzava stolica. Primijetila sam da bebica ima sitne temperaturice non stop,mjerim analno zivinim toplomjerom uvijek je oko 37.7 malo gore malo dole. Kroz vrijeme smo s pedijatrom zakljucili da to nema veze s mlijecnim proizvodima jer nakon njihovog uvođenja bebi se stanje nije pogoršali ni malo,pa su pretpostavili da beba ima osjetljivu sluznicu(nikad nema tvrde stolice) . Krv se nastavila ali dosta rijetko, urin i nalaz krvi zbog tih temperatura uredan. Prekjučer je dobila temperaturu i zubi su je jako mucili, dali smo joj cepic, sve se smirilo. Jucer je imala zatvor i evo danas puuuno više krvave sluzi u stolici nego inace. Za brinula sam se jer je izgledalo kao da ste uzeli zlicicu pekmeza od jagoda i razmazali je po peleni. Zvala sam pedijatra, narucena je u 9 mj kod gastroenterologa, i rekao je da pratimo temperature ujutro i navecer sljedeca tri dana, pa ako se nastave da izvadimo krv i mokracu. Nisam bila zabrinuta jer sam stvarno mislila da je do osjetljive sluznice Al sada se vec poprilicno brinem,pogotvo zbog kolicine krvi u danasnjoj stolici. Zanima me po Vašem mišljenju jel mozda pametnije da odemo kod gastroenterologa privatno ranije i da odnesemo svojevoljno stolicu na pregled ili mislite da nije toliko zabrinjavajuće pa da cekamo 9 mj. Hvala. Lp

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

01.07.2020. 23:45

Temperatura u guzi može ići do 38 C i nije znak bolesti. Prpeoučam obaviti pregled stolice bakteriološki i na toksine klostridija. Uvedite probiotske gljivice Saccharomyces boulardii i dajte naredna 2-3 mjeseca. Ako dobro napreduje nema potrebe žuriti s gastroenterologom.