Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26366

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Krvna slika nakon osipa od temperature


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Riječanka92

08.02.2024. 12:10

Poštovani, sin od 2 godine ima mjesecima problema s upalom sinusa. Dobije Tobrex i prođe, ajmo reći pa opet dobije i tako u krug. Od polaska u jaslice. Nedavno je dobio antibiotik i nakon treće doze se pojavio osip, međutim ispalo je da je osip od temperature jer je imao povišenu temperaturu 3 dana i antibiotik smo po preporuci liječnika prestali davati. S tim da je nos i dalje nikakav, kašlje i sve mu se slijeva u grlo. Išli smo vaditi krv. Nalaz je sljedeći :
KS
Eritrociti - 4.84 REF. INT. - 4.00-5.00
Hemoglobin - 123 REF. INT. - 109-138
Hematokrit - 0.364 REF. INT. - 0.320-0.404
MCV - 75.2 REF. INT. - 73.8-89.4
MCH - 25.4 REF. INT. - 24.3-29.2
MCHC - 338 REF. INT. - 300-350
RDW - 14.0 REF. INT. - 11.9-16.2
Trombociti - 254 REF. INT. - 150-450
Leukociti - 5.41 L REF. INT. - 6.0-16.0

DKS - MIKROSKOPSKI

Segmentirani neutrofilni granulociti - 9 L rel% 30-72
Limfociti - 81 H rel% 15-55
Monociti - 4 L rel% 5-13
Atipični limfociti - 6 H rel% 0


Kakav je nalaz?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

18.02.2024. 21:20

Tek su nešto niži leukociti za dob djetetea, ostali parametri su u granicama normale. Može upućivati na virusnu infekciju.