Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6619 | Broj poruka: 26368

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Molluscum?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Nektar

23.11.2018. 22:05

Pozdrav,

Kod desetomjesecnog sina sam primjetila promjenu na palcu slicnu molluscum contagiosumu (lijecnica sam, ali ne pedijatar pa nemam bas iskustva). Znam da je vama nezgodno bez slike, ali sta bi moglo biti jos. Promjena je tu vec duze (mjesec ili dva), ispocetka sam mislila da je zbog sisanja palca (rasli su zubici), ali evo palac vise ne sisa, a promjena je i dalje tu, uvijek ista, ne reaguje na bol. Nasem pedijatru mozemo tek za tri sedmice, jer smo u drugoj drzavi kod djeda i bake. Mozda vam trosim bespotrebno vrijeme, izvinjavam se, ali kao majka sam se ipak zabrinula kad sam shvatila da to ne prolazi. Da li otici ovdje lijecniku u narednim danima ili pak sacekati. Sad zvucim kao pacijenti koji dodju u dva ujutro u hitnu i vele kako ih bole ledja, a na pitanje otkad kazu vec sedam dana. Ali eto, morala sam pitati happy

Promjena je kao bubuljica, ne mijenja se. Muz je primjetio koricu kao i kad je stisnuo bilo je malo krvi (on je kirurg, ali ja ne volim da diram). Najblize vizuelno izgleda kao molluscum.

Lijep pozdrav,

Nera

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

21.12.2018. 11:20

Nisam imao iskustvo vidjeti tako mlado dijete s molluscama, a i lokacija nije tipična. Moguće se radi o kroničnoj upali, tzv piogenom granulomu. Ne treba žuriti, kad budete u prilici konzultirajte dječjeg kirurga.