Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6369 | Broj poruka: 25474

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Pedijatrijska ord.
Zagreb, Zvonigradska 9


NEMIRNO SPAVANJE BEBE


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

KoPitaNeSkita

26.07.2021. 08:55

Postovani,

imam bebu od 5 mj. Do nazad mjesec dana beba je mirno spavala. No, u zadnje vrijeme zaspi oko 8 navecer i mirno spava do jedno ponoca, iza ponoca ide neumorno bacanje i okretanje po krevetu. Sve to radi u snu. Znaci dize nogice u zrak, mlati rukama, okrece glavu, itd. Ako ju pustim da to radi, onda se razbudi, ako je malo ljljuskam umiri se. Ali problem je sto je to doslovno svako 10-15minuta. Pokusala sam ju stavljat kasnije na spavanje, skratiti dnevna spavanja, nudim joj dojenje ali vidim da nije gladna, mislila sam da je probava medjutim pokaka se tek kasno popodne. Evo ne znam. Vise nemam metoda. S cime bi to moglo biti povezano? Takodjer, vrijeme pred spavanje izbjegavamo bilo kakve stimulacije, igre i sl.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

26.07.2021. 20:15

Vjerujem da nije u pitanju bolest nego varijacija normalnog razvoja i procesa koji se događaju u mozgu tijekom spavanja. Pokušajte još malo smanjiti dinamiku događanja u kući od npr. 17 sati do spavanja i činite ono što Vam se čini učinkovitim. Ako je moguće izbjegavajte prekomjerno utopljavanje noću (odjevanje, malo rashladite prostor).. Lp