Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Neprestano kašljucanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

winggirl99

24.03.2019. 22:40

Poštovani,

Sin od 3 godine je prije 6 mjeseci operirao krajnike. Zadnjih 3 mjeseca neprestano kašljuca kad miruje. Ali nikakvog sekreta nema. Potpuno je zdrav inače. Samo kad se smiri počne uporno kašljucanje. To nije ni pravi kašalj nego kao kad hoćete da vas netko doživi pa pokušavate mu dat do znanja bez vikanja tu sam pa se samo malo nakašljete. Znači stvarno nije onaj pravi kašalj. Ali traje mjesecima i ne prestaje. Probali smo sa sirupima protiv kašlja ali ne pomažu. U početku sam ga i inhalirala jer sam mislila da ima sekreta al je gust pa neće van ali nije bilo ničeg. Doktorica kaže da mu je grlo čisto. Ali ne zna uzrok kašlja. Ne znam kako da mu pomognem.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

27.03.2019. 21:20

Eh, ovako bez pregleda nije moguće nešto pametno zaključiti. Ipak, prema opisu bi se moglo raditi o tiku i u tom slučaju je najvažnije u potpunosti ignorirati kašljucanje. Svaka reakcija pothranjuje tik i prijeti opasnost da on ostane trajno. Ako ove pojave nema u snu, vjerojatnost da je riječ o tiku je vrlo visoka.

winggirl99

28.03.2019. 15:50

Po noći se ne dešava ništa. Mirno spava. Ovo se dešava čisto kad se smiri i radi nešto na što se koncentrira tipa slaže kocke. Gleda crtić. Čitamo knjigu. Samo kod mirnih aktivnosti

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

03.04.2019. 10:30

To bi potvrdilo mišljenje da je riječ o tiku.