Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Ortopedski ulošci za djecu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Željka

27.02.2003. 15:05

Poštovani, pregledom ortopeda u dječjem vrtiću ustanovljeno je da dječak od 4.5 godina ima blago spušteno stopalo i sugerirano je nošenje ortopedskih uložaka i određene vježbice za stopala, na što sam kao roditelj i pristala. No, nakon toga čula sam i mišljenja nekih drugih stručnjaka da do 7. godine života nisu potrebna nikakva pomagala za korekcije stopala, pa sam trenutno pomalo zbunjena. Željela bih čuti i Vaše mišljenje. Zahvaljujem. Željka.

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

28.02.2003. 21:46

Cijenjena gospođo Željka, određena mišićna slabost u prve tri godine života smatra se fiziološkom pojavom. Ova hipotonija uzrokom je relativno ubrzom zamaranju djeteta, tzv. X ili O- nogama, kao i blago spuštenim stopalima. Kasnije mišići očvrsnu i navedene se promjene povlače. U dobi Vašeg djeteta (iako i to može biti individualno) teško mi je reći da li je promjena još uvijek fiziološka. Stoga Vam preporučujem da poslušate mišljenje pedijatrijskog ortopeda (po mogućnosti, jednog) koji je znatno kompetentniji od mene. Srdačan pozdrav.