Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Razvoj govora i kandida / Streptococcus pneumoniae


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

MarijaPula

14.12.2011. 15:00

Na sopstvenu inicijativu sam privatno napravila analize briseva nosa i usta svome sinu od 27 mjeseci.

Rezultat analize brisa grla pokazao je veci broj Candida spp. a u nosu je pronadjena bakterija Streptococcus pneumoniae.

Moja pitanja su:

-Koja je terapija za kandidu u ustima za dijecu ispod 3godine?
-Da li je moguce da kandida ometa razvoj govora kod mog dijeteta?

-Koja je terapija za Streptococcus pneumoniae?
-Da li je neophodno i koliko pomaze ako se dijete cijepi sa Pneumo 23? Da li ce to mozda umanjiti curenje nosa ili? Dete je primilo Prevenar.
-Ako ima Streptococcus pneumoniae u nosu, da li da napravimo analizu za isto i u grlu, ili se terapija za nos odnosi i na grlo?

Unapred Vam hvala na odgovoru.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

18.12.2011. 23:05

Streptokok pneumonije se ne liječi ako ne uzrokuje značajne smetnje - naprosto zbog činjenice što je ova bakterija široko rasprostranjena oko nas i pogotovo u predškolskoj dobi (vrtići) je često prisutan u gornjim dišnim putevima. Izlaganje antibioticima povećava opasnost razvoja otpornih sojeva na koje ne djeluje niti jedan antibiotik! Kandida može biti uzrokom poteškoća govora samo ako izaziva upalu ždrijela i usne šupljine. Znači ako postoji crvenilo i bijele naslage treba se liječiti. Najbolje Rojazol ili Daktarin oralnim gelom, 4-5x na dan po jednu kavenu žličicu nakon obroka treba "razmuljati" u ustima. Uzimanje tekućine nakon toga će ukloniti lijek i neće djelovati. PNEUMO 23 možete dati, povećat ćete sigurnost zaštite protiv agresivnih sojeva pneumokoka.

MarijaPula

20.12.2011. 10:40

Hvala!!!
Lijepi pozdrav !!!