Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Unutrasnji hemoroidi ( uvecane vene unutrasnjeg henoroidalnog komplexa )


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

NiN

14.01.2009. 15:15

Postovani,

Maloj je posle relativno brzo resenog problema sa zatvorom pre 2 meseca, gastroenterolog dijagnosticirao u naslovu navedenu dijagnozu. Posle par dana primenjivanja dijete ( voce, zitarice ...) problem je nestao i nije se vracao. Da li treba da brinemo ? Da li treba jos nesto da preduzimamo ? Masti, supozitorije, nesto trece ? Lekar je rekao da misli da je to samo trenutna posledica zatvora, kao i velikog napinjanja, i da bi trebalo da se pazljivom dijetom stavi pod kontrolu. Da li se slazete, meni zvuci logicno.

Pozdrav iz BG

Darko Richter, dr. med.

14.01.2009. 18:30

Slažem se s preporukama, iako imam rezerve prema dijagnozi. Unutrašnje hemoroide moguće je dijagnositcirati jedino rektoskopski, pa pitam, da li je rađena rektoskopija ili kolonoskopija? Ako nije, dijagnoza je rečena onako napamet. A da je uvijek uputno paziti na ono što jedemo, jest, i bez unutarnjih hemoroida.

NiN

15.01.2009. 13:10

Pregled jeste uradjen, rektoskopija. Prosirene vene tog unutrasnjeg hem... kompleksa, 1. stepen. Bez polipa, fisura, .... bez ulceracija, bez spoljasnjih hemoroida, ..... Sve u svemu, sve ok, samo dijeta, to bi trebalo da je isprovocirano zatvorom i velikim problemima sa defekacijom koji su trajali oko mesec dana. Dete sada ima 2 godine, problem sa zatvorom je resen sirupom Portalak jako kratko, a kasnije dijetom ( voce, vlakna ...). Od tada je sve u redu, tada je bilo bukbalno samo jedno svetlo crveno malecko krvarenje, ne u sastavu same stolice, nego posle, odvojeno, i mi smo brze bolje otisli decijem gastroenterologu, i dobili pomenutu dijagnozu i savete. Hteo sam samo da proverim treba li jos nesto preduzimati preventivno, li eventualno neku terapiju kao kod odraslih sa hemoroidima ..... ?

Pozdrav

Darko Richter, dr. med.

15.01.2009. 14:20

Ne treba ništa, samo redovitost stolice.