Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6632 | Broj poruka: 26410

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


upala grla


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

kena

14.12.2008. 11:45

Djecak 22 mjeseca ima ceste upale grla.Gotovo svaki put terapija mu je >injekcije,sada je dobio 10 injekcija penbritina,ujurtu i navece inhalacije.Svaki put doktorica kaze samo jaka upala grla,krajnici nista,na plucima nista,najbolje je da primi injekcije ...i odmah 8 ili 10.,bez ikakvih brisova i nalaza.Molim vase misljenje.jer stvarno i ja kao laik mislim da je previse. Kada sam pitala za vakcinisanje protiv gripe nije mi dozvolila jer kaze da to nije potrebno jer nije hronicni bolesnik ima samo ceste upale grla.MOLIM VAS SAVJET

Darko Richter, dr. med.

14.12.2008. 15:45

Gripa i upala grla nemaju veze, a, što nije kronični bolesnik isto nema veze, jer se djeci do od 6 mj. do 6 g. svima preporučuje, bez obzira na općenito zdravo stanje.
Ja vam za upale grla ne mogu odavde puno pomoći. Penbritin nije najbolji lijek za to, a još manje injekcije, jer bi se one, da je po pravilima, trebale primjenjivati najmanje svakih 8, a optimalno svakih 6 h. Tako da mi ta shema s injekcijama Penbritina za anginu nije jasna, osim ako dijete ne leži u bolnici.
Kod upale grla osnovno je pitanje zašto roditelji hrle doktoru.

kena

14.12.2008. 23:35

Hvala na odgovoru..Nismo ni isli odmah doktoru jer znamo sta nas ceka,tri dana smo pokusali s cajevima,vitaminom c,paracetamol dok cetvrti dan se nije probudio s temperaturom 38,5 ,bez glasa jedva disuci jer mu je nos bio zacepljen...i tako zavrsismo na injekcijama.Nije to samo u mom slucaju tako jer vidim da je hitna svaku noc puna djece na injekcijama.Jest da je njemu sada bolje,veseo je ,bez temperature samo jos da izbaci slajm,sutra kontrola pa vidjet cemo...MolimVas za ubuduce sta mi Vi savjetujete,koji sirup ,sta da radim jer vise stvarno ne mogu gledati kako mi muce dijete....HVALA

Darko Richter, dr. med.

15.12.2008. 00:15

Ma gledajte, imao je laringitis, i to morate prvo razjasniti, sa svojim doktorom. Tu se čak ne bih puno bunio protiv Penbritina u injekciji kao određene inicijalne terapije, u strahu od npr. epiglotitisa.