Re: akne

Poštovani!

Imam trenutno 26 godina, a moj problem s aknama je započeo prije nekih godinu i pol. Naime, oduvijek sam imala masnu kožu, te svoj ten kroz cijeli svoj život ne bih nazvala savršenim, no nikad nisam imala nekih većih problema. Kao što sam već navela, ti problemu su započeli kad sam napunila 24 godine. Javljam Vam se jer sam doista već očajna i ljuta i razočarana jer više ne znam što da radim. Naime, bila sam i kod dermatologa po bolnicama, no i kod privatnih i na žalost nisu mi pomogli. Navest ću ovdje terapiju koju mi je prepisao posljednji liječnik kojeg posjećujem od siječnja ove godine. Naime, on mi je objasnio da patim od vrste akni koje se nazivaju miteseri i komedoni, te je razlog njihova nastanka pretjerano mašćenje moje kože. Prepisao mi je Skinorem kremu te losion koji se naknadno pravi u ljekarnoj (Sastojci: Acidi salicylici 1,5; Resorcini 1,0; Spiritus vinii dil ad 10,0; D. S. izvana), te mi je uz to rekao da ću od sada jednostvano morati kod njega svaki drugi mjesec dolaziti na čisšćenje lice, uz to mi je striktno zabranio da koristim ikakav drugi puder osim konkretna tri koje mi je on zapisao. Na prvom čišćenju sam bila u veljači, a drugo je slijedilo u travnju, a zatim slijedeće u lipnju, u razmaku od travnja do lipnja koža mi je bila u malo boljem stanju, no nakon čišćenja u lipnju stanje mi se opet poprilično pogoršalo...s tim da mi je prilikom posjete u lipnju doktor prepisao novu terapiju, Uriage liniju za masnu kožu sklonu akanama (Hyseac). Na sljedeće čišćenje sam otišla kozmetičarki u kolovozu i sada je moje lice u jako lošem stanju. Prije mi je najkritičnije područje komedona bilo čelo, koje je sada relativno bolje te mi iskoče ponekad malo veće akne, no u poprilično lošem stanju su mi obrazi i brada, te područje vilice pa sve do ušiju.
Ja bih molila ako biste mi ikako mogli pomoći, jer imam osjećaj da ću odlaskom istom liječniku samo baciti novac jer mi u više od pola godine nije pomogao.

Unaprijed hvala i lp!