Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


PCOS I AKNE, MOLIM POMOĆ


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sandra1102

01.07.2016. 16:20

Poštovani
od 18. godine sam na ohc jer imam pcos. 2 mjeseca nisam pila kada sam htjela ostati trudna i uspjela. Lise je u tom periodu bilo katastrofa. Takvo da kada sam došla kod dermatologa da mi pomogne rekao mi je da sam školski primjer za Roakutan. No kada sam rekla da sam trudna rekao mi je "izbili ste mi asa iz rukava". Nakon poroda odmah se vraćam na ohc i stanje je pod kontrolom. Problem je da sada imam 38 godina i praktički sam bez prekida (osim ukupno 13 mjeseci) na ohc. No imam visok kolesterol i sužene krvne žile vrata i ginekolog mi ne preporučuje ohc više. Znam da nakon 2 mjeseca ne pijenja što se mog lica tiče, kreće katastrofa.
Molim vas, recite mi postoji li bilo što što bi mi pomoglo? Lice kakvo imam bez ohc psihički više ne bih podnijela. Ima li nade? I sada imam puno ožiljaka iako je lice čiščeno kod dermatologa, akne su bile toliko duboke da su ožiljci ostali i to ne rupice već kao izbočine.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

02.07.2016. 12:00

Možda bi pomogli tetraciklini (npr. doksiciklin od 100 mg 1x1 tbl. kroz 8-12 tjedana).