Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Velike akne čirevi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Miro89

14.04.2022. 01:25

Poštovani doktore molio bi Vas za savijet.
Imam 32 godine imao sam uvijek probleme s aknama dok sam mlađi bio trenutno imam problem s podkožnim čirevima koji mi se javljaju na nezgodnim mjestima tipa prepona, prevojna mjesta koja su u doticaju s odjećom pa dodatno stvaraju bol od žuljanja odjeće. Jako često imam velike bolne crvene čireve koje se posle pretvore u gnoj ljubičaste boje koje nakon dužeg vremena izcure s većim krvavim tragovima a to posebice od kako pijem lijekove za srce, jer sam naravno srčani bolesnik. Pijem od lijekova Entresto97/103, Lanitop 0,01, Aldactone 25 mg, Concor cor 2,5mg, Fursemid 40mg, Cardiopirin 100 mg. Ovo navodim čisto kako bi imalo pregledniju sliku o mojoj problematici s kožom. Naravno u dijelu leđa s vremena na vrijeme se pojavljuju veće bolne akne koje se pretvaraju u gnojne bijele točke koje nakon curenja prolaze.
Molim Vas za nekinsavijet ili antibiotik kojim bi se riješio ovih problem.
Srdačan Pozdrav

Borna Pavičić, dr. med.

26.04.2022. 10:25

Poštovani,
opisane promjene mogu upućivati i na dijagnozu Hidradenitis suppurativa, ali za ozbiljan pristup, dijagnostiku pa samim time i adekvatnu terapiju, potreban je klinički pregled dermatovenetologa.