Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


_alergija_drugo mišljenje?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

misslonely

12.01.2009. 12:35

Imam 21. godinu i prvo alergološko testianje sam napravila 2001. godine i ono je pokazalo umjereno izraženu senzibilizaciju na kućnu prašinu te dlaku životinja, te jako izraženu senzibilizaciju na dermatophagoides pteronissinus i perje (citiram kako je navedeno u povijesti bolesti) i rečeno mi je da moram napraviti testiranje na pelud i trave te da bi trebala ić na hiposenzibilizaciju. Na liječenje hiposenzibilizacijom nisam mogla ići, a tetiranje na pelud i trave sam napravila pije mjesec dana u zagebu i nalazi su sljedeći (citiram kako piše u povijesti bolesti):

Pick test na inhal i nutrit ao: hist 4x5, e kp 2x3, dpt 5x6 mm, pelud korova 4x5 mm, trave 6x7 mm, stabla 7x7 mm.

Još moram napaviti Ige i bris nosa na eo(što god to bilo), imam nalaze Ige-a od 2007. god. ; IgE 309.

U Zagrebu sam bila kod doktrice LJubice Matijević-Mašić i rekla mi je da ću vjerojatno ić na liječenje hiposenzibilizacijom.Mene zanima koliko je sigurno da će to meni pomoći i da mi neće izazvati neke dodatne komplikacije, te šta će bit ako ne odem na liječenje već probam neke alternativne tehnike poput kalinija i citrofita??
čitala sma malo o tome i piše da liječenje hiposenzibilizacijom može trajati 3-4 godine, da li je to istina i da li to znači da ću ići 3-4 godine, 7 mjeseci u godini na injekcije??

Nisam navela da mi je baka imala alergijsku astmu, a da ja imam simptome: kihanje, suzenje očiju, curenje iz nosa, svrbi me nos i kašalj.

Hvala

Darko Richter, dr. med.

12.01.2009. 18:30

Prema svemu, dijagnoza je alergijski rinokonjunktivitis. Ovdje hiposenzibilizacija može pomoći, osobito ako se ordinira precizno, točno na ono (one alergene) od čega vam potječu smetnje. Međutim, danas se imunoterapija (hiposenzibilizacija) može davati i pod jezik, u obliku kapi, kod kuće, i nisu nužne injekcije. Ako ste zainteresirani, možete mi se javiti u Polikliniku Alergo-vita (www.alergovita.hr) pa vas mogu uputiti u liječenje i nabavu alergenske vakcine (Staloral).