Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5364

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


alergija i plodnost


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

pumpido

14.10.2007. 21:15

poštovanje
prije dvije godine imao sam najprije laganu pojavu urtika po koži uz svrbežnakon mjesec dana pao mi je tlak,otok lica i po prsima mi se pojavila reakcija kao da sam opečen kipućom vodom.Završio sam na hitnoj te na bolničkom liječenju 10 dana.Napravljene su mi sve pretrage da se eliminira mogučnost reakcije na kakvu upalu,no svi nalazi su uredni.Doktor mi je propisao DIMIDRIL,ZATIM TELFAST ZATIM LETIZEN PA CLARITIN,Sada zadnjih godinu dana se to malo smirilo,i sada zadnjih godinu dana svaki četvrti dan počinje mi svrbež i poijemjedan claritin.Zanima me koliko je to štetno za organizam,da li ima opasnosti ako trpim svrbež ne pijući tabletu i da li claritin pri ovakvom uzimanju može smetati u vezi plodnosti pošto supruga i ja planiramo djecu?

Darko Richter, dr. med.

15.10.2007. 16:00

Ne znam sto me zapravo pitate, jer vam to sve pise u uputi uz lijek. 100% sam siguran da ste je procitali. Kod ljudi jos nije nista prijavljeno, sto bi ometalo plodnost, osobito ne muskarca. U lab. zivotinja ispitanei su visoke doze na stakorima: u stakorica je opazena smanjena plodnost, uz doze koje su 50 puta vece od terapijskih, ali i to je proslo nakon prekida davanja lijeka. Inece, ako ste 10 dana bili u bolnici, vjerujem da ste dobili neki papiric na kojem pise dijagnoza. Zanimala bi me vasa dijagnoza, a tek onda prepricavanje tegoba, iz kojih bih mogao zakljuciti da se vjerojatno radi o kronicnoj urtikariji.