Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergija ili dermatitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Karen

19.03.2007. 20:55

Imam 20 godina, i zadnjih 3 - 4 godine mi se počelo pojavljivati kao svrbež i isušivanje kože po potkoljenicama, u nepravilnim vremenskim razmacima. Čitala sam o neurodermatitsu pa sam to tretirala losionima za suhu kožu, i malo je pomoglo. Prije više mjeseci mi se pojavilo na kapku ljuštenje kože, nešto slično, samo nije iritiralo, a bilo je u obliko malih bijelih ljuskica. Kako sam stručno vezana uz medicinske laboratorije, napravila sam samo razinu imunoglobulina u krvi, i ispostavilo se da su IgE jako pozitivni. Da li to znači da sam stvarno alergična i kako da odredim na koji alergen? Najviše me brine da li je u pitanju hrana, jer jedem mnogo mliječnih produkata, kao i jaja. Hvala mnogo.

Darko Richter, dr. med.

20.03.2007. 00:30

Trebalo bi učiniti prick test na najčešće grupne i najčepće pojedinačne alergene, kod alergologa. Ako imate mogućnost da uradite specifični IgE u svom laboratoriju, učinite to na grinju, ambroziju, neku najčešće travu (Dactylis, ili Phleum,ili Poa), i epitel mačke. Na hranu niste alergični.

Karen

31.03.2007. 15:50

Poštovani, učinila sam po vašoj preporuci. Ukupni IgE je bio 310,0 UI / L,a pozitivna rekacija je samo na drvo johe, klasa III, vrijednost 15,71 KUI/L. Koliko sam upoznata, nema ga baš često na našim područjima, pa se pitam da li su ove promjene na koži ipak nešto drugo, ili mi je najpametnije otići do dermatologa. Uz napomenu, da nisu uradili test na trave kasnog cvijetanja jer nemaju alergena. Hvala.

Darko Richter, dr. med.

31.03.2007. 21:35

Imate alergijski ili atopijski ekcem ili dermatitis, a osim johe alergični ste na još nešto, ali vas nisu do kraja istestirali. javite se kod dermatologa da vam da kremice i ostalo, i malo savjeta, a možda i kompletira obradu.