Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergija ili sinusi?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

iana99

17.12.2008. 19:15

Poštovani g.dr. Richter,

Već tri godine imam problema sa sinusima i alergijom. Doktori prebacuju loptice a meni je sve gore.Simptomi: kihanje, začepljen nos, glavobolja u predjelu sinusa, slivanje tekućine u grlo, povremeno bol u grlu i svrbež u predjelu između grla i nepca i u ušima.Prema nalazima iz RISTA i RASTA spadam u alergičare druge klase (najviše na kućnu prašinu, 12,31). Ukupni IgE je 46,3. Od tada sam liječena: u nekoliko navrata sa sprejem Flixonase, Flonidan, kada nije dalo učinka prešla sam na Tafen, zatim Singulair, Aerius sirup i Fenadex tablete.Više puta sam bila na inhalacijama, potom Summamed u dva navrata, Lendacin amp 6 dana, Zinat i Gelomyrtol.. Tri puta RTG sinusa i jednom CT sinusa. Uglavnom zasjenjenje po upalnom tipu frontalnih sinusa.Potom sam radila bris iz nosa gdje je izolovana bakterija Staphyloccus pyogenes, opet tablete- Zinnat, Cenin, Ceftriaxon, Cefotaxim.Među zadnjim je bila punkcija sinusa, Ciprofloksacin, Aerius tablete i Rhinocort aqua sprej, te biolaser. Iako malo poboljšanje nakon pukcije, isti problemi se nastavljaju. Napravila sam ponovno bris iz nosa i grla, pokazalo se sada u grlu bakterija Staph.p.Ponovila sam dva puta nalaze u drugoj poliklinici, koja se bavi detaljnije (uzgoj bakterija) - medicinskoj mikrobiologiji s parazitologijom, oba puta je porasla fiziološka flora. Bakterije nema, meni je svaki dan gore. Trenutno koristim Rinolan tablete za alergiju ali mi ne pomažu. Budim se noću začepljenog nosa, kišem. Dijagnosticirana mi je i Astma, ali većih problema (osim kada su baš velike magle)nemam. Molim Vas za Vaše mišljenje, je li u pitanju alergija ili sinusi i kako riješiti? Imam čir na dvanaestercu i bjelančevine u bubrezima. Strah me je da ću tabletama upropastiti još više i bubrege i želudac.

Unaprijed Vam zahvaljujem

iana

Darko Richter, dr. med.

17.12.2008. 23:30

Kao prvo, ne znam što točno mislite pod "bjelančevinama u bubregu". Je li to nefrotski sindrom, amoloidoza, ili što?
Sada na pitanje.
Imate i alergiju i infekciju. U tome nema ništa posebno.
I svaku treba liječiti za sebe, adekvatnim mjerama. Tu nema nikakvih tajni.
Alergija se liječi trajno, tako da sluznica nosa bude normalna, i nisni hodnici prohodni, kako bi se sinusi mogli uredno ventilirati. Daje se Flixonase sprej, svaki dan, tjednima i mjesecima. A kada ste alergični na grinju, eliminiraju se svi mogući izvori grinja u stanu, a posteljina se oblači u antialergijske navlake (sva tri dijela: jastuk, jorgan i madrac).
Infekt se liječi kada je aktivan i dokazan. Daje se antibiotik, i po potrebi se evakuira gnoj, što je, zapravo, operacijsko liječenje u rukama otorinolaringologa.

iana99

18.12.2008. 11:35

U nalazu urina albumen je pozitivan (u najboljem slučaju opalescira), a trebao bi biti negativan. To znači da su stjenke na bubrezima propusne, a ne bi trebale biti. Jedan od najvažnijih znakova otkazivanja bubrega je velika količina bjelančevina u urinu. Kod mene je još u granicama normale, međutim zbog genetske predispozicije a ujedno imajući na umu da svake tablete utječu na bubrege bojim se da ne pridonesem većem pogoršanju svog zdravstvenog stanja. Ako se radi o alergiji kako to da mi ne djeluju ni tablete ni sprejevi? Ako se radi o infekciji zašto nemaju učinka ni antibiotici?Biste li mi savjetovali imunoterapiju?Posteljinu još nisam promijenila, ali ću svakako to učiniti, međutim sve ostalo iz sobe sam eliminirala a dušek, jastuk i prekrivač je antialergijski.
S poštovanjem,
iana99

Darko Richter, dr. med.

18.12.2008. 13:25

Koja je bubrežna dijagnoza? O dijagnozi ovisi da li je lijek dodatno nefrotoksičan.
Sve djeluje ako se daje sa sistemom i odgovorajućom upornosti. Ako se muška desno lijevo, onda nema efekta.


iana99

18.12.2008. 17:05

Proteinurija. Iz priloženog možete vidjeti da sam bila uporna u uzimanju lijekova. Sve antibiotike sam koristila točno onako kako mi je propisano. Ipak, i dalje, očito imam infekciju.

S poštovanjem,
Iana99

Darko Richter, dr. med.

18.12.2008. 21:50

Lijekovi koj este nabrojali, od antibiotika, do antialergika, nemaju puno efekta na bubrege. Proteinurija je stanje, očito kod vas nije jaka, pa i nemate dijagnoze, tj. definicije boelst zbog koje bi bila proteinurija.
Ne razaznajem da ste bilo koju terapiju uzimali kako treba.
Infekt se liječi antibiotikom, i to onim pravim, a alergija se liječi lijekvoima, isto tako onim pravim.
I sluša se doktora.