Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 861 | Broj poruka: 4769

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


alergija na hranu - pogoršanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Melart

12.06.2013. 22:15

Gdje i kako da obavim test o alergiji, intoleranciji na gluten?

Darko Richter, dr. med.

13.06.2013. 21:20

Ovisi tko ste i što vam je: dijete, odrasli? Je li u pitanju neposredni tip alergije, ili dogođeni (celijakija)?

nada6

09.11.2013. 23:20

Postovanje
Da li mozete molim Vas, da mi objasnite, kolika je granica IgE-a? Moj sin ima 3 godine, alergican je na sve vrste mlijeka(kravlje, kozije, sojino) na jaja, ribu, na neko odredjeno voce i povrce, polen, ambroziju, kucnu prasinu, zivotinjsku dlaku, grinje, znaci na jako dosta stvari je alergican. Najveca alergija mu je na Mlijeko(kravlje i kozije). Njegov IgE je od rodjenja s vremenom se povecavao. zadnjinalaz mu je IgE 453IU/ml. Doktorka koja je primila njegov nalaz nije znala da mi da odgovor, koja je normalna granica IgE-a. zato vas molim da mi odgovorite, da li ima nade da ce mu prestati ikada alergija na mlijeko? I koliko je opasno? Unaprijed hvalaDarko Richter, dr. med.

11.11.2013. 02:45

Za 3 godine gornja granica IgE je oko 50 kU/L.
Da li će mu proći alergija na mlijeko (kravlje?) - vjerojatno da.
Da li je to opasno? Ovisi kakve ima smetnje.Tu ste nabajali da ima alergiju na sve na što može i na što inače ne moće imati alergiju, ali, ono osnovno, ili ne znate, ili nećete reći: kakve ima smetnje, i od čega. U alergolgogiji nema "u džuture", već se sve fino mora raščlaniti. Niste vi pozvani da to raščlanjujete, to je dužnost alergologa. Međutim vaša je dužnost da znate da je to nejgova dužnost, a ne da vi oko bilo čega gubite glavu. Jer je i ne množete izgubiti, jer ne znate.