Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergija Na Sirce?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ttmtake

09.01.2009. 17:10

Postovani, pre oko godinu dana dobio sam alergiju koja se javila kao osip u vidu tackica po celom telu i malo vecih plihova po licu.U naredna 3 meseca dobio sam alergiju u istom obliku jos 2 puta, zatim sam uradio test na hranu i spoljne faktore.Testom je ustanovljeno da sam alergican na duvan, posto sam bio pusac ostavio sam cigarete, ali alergiju sam dobio i nakon toga jos 2 puta krajem prosle (2008) godine.Pre izbivanja alergije prva 2 puta sam jeo kupus salatu koja je u sebi imala sirce (inace kupus bez sirceta sam normalno jeo i kasnije bez ikakvih posledica), prdzadnji put kada sam dobio alergiju jeo sam grozdje koje inace nisam jeo bas dugo pre toga (oko 2 godine),a zadnji put sam pojeo ren koji je bio iz tegle i koji je takodje imao sirce u seb i popio casu vina (inace ren i vino nisam konzumirao dugo) , posto su mi prilikom test rekli da je nemoguce imati alergiju na sirce ja u opste nemam ideju nasta bih mogao da budem alergican.Da li je moguce da sam alergican na sirce?

Darko Richter, dr. med.

09.01.2009. 17:30

Nije moguće da biste bili alergični na sirće (sirče? sada sam postao svjestan da ne znam je li to s tvrdim, ili mekim "č", odnosno "ć"blunk. Vjerojatno imate neki oblik kronične urtiakrije, kod koje alergiej ne igraju veću ulogu, već se radi o konzumaciji konzervansa koji mogu posredno aktivirati promjene koje liče isli su skoro identične s alergijsko-urtikarijskim osipima.