Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 903 | Broj poruka: 5189

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergije nakon covida


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Do74

15.09.2022. 12:25

Poštovani,
Još od osnovne škole imam alergije koje su se manifestirale prvo na očima i nosu, a kasnije i na koži. U zadnjih par godina uz reakciju na koži (manje crvene fleke) došlo bi do gušenja ukoliko je jak alergen ili iz hrane. Pijem Dasselta tablete (2x) svaki dan i alergije su mi bile pod kontrolom do prije mjesec dana kada sam dobila koronu. Naime 12h nakon prvih simptoma probudila sam se s naotečenom donjom usnom koja je splasnula idući dan. Zatim dan nakon je naotekao zglob ruke, zatim kažipst te gornja usna zbog čega sam otišla na hitnu I dobila synopen/solu medrol kroz infuziju. Par dana bio je mir i onda je opet krenula kombinacija naotecena ruka, naotecena druga ruka, prst, zglob, itd
Oteklina je crvena i topla na dodir, prste je malo teže pomicati. Trenutno mi je otecena donja usna i imam na ruci veliku crvenu malo podignutu fleku cca 15cm veliku koja malo svrbi. Osjetim da ce krenut naoticati jer mi taj dio lica počne imat osjećaj kao iglice i odamrlost kao da sam dobila injekciju za zub npr.
Doktorica mi je rekla da nastavim pit Dasselta tablete i da je to alergija, no ja nisam sigurna jel tako. Ne osjećam da je to alergija ko prije jer nisam u kontaktu s nijednom poznatim alergenom. Nisam sigurna jel moguće da mi je korona toliko pobrkala stvari u organizmu niti kako da si pomognem. Vadila sam kks, dks, kolesterol, željezo, jetrene enzime, tsh... i sve je u redu i nema ni povisenih ni sniženih vrijednosti. Molim vas za bilo kakav savjet.
Unaprijed zahvaljujem, lijep pozdrav.

Darko Richter, dr. med.

18.09.2022. 22:45

Vi tvrdite da imate alergije, ali ne kažete na koje tvari. Jeste li ikada testirani, i što ste imali kao tegobe zbog kojih ste testirani? Vidite, kada ne rješavate stvari redom kojim su se pojavljivale, već pričate od "poznatim alergenima", onda nadolaze nove stvari u životu koje vam kompliciraju ono od prije, a koje nije razriješeno. Jer ne znamo da li su to bile alergije, a ne znamo zato, jer ne znamo koje. Alergija ne može biti na ništa. Pričati o alergijama, a ne znati koji je utvrđeni alergen, znači biti u zabludi.

Do74

22.09.2022. 21:20

Poštovani,
Više puta kroz život sam bila na alergo testiranju i alergicna sam na prasinu, brezu, ambroziju, ljesku i peludi trava te od prehrambenih na papar i ananas. Kao reakciju sam imala male crvene fleke i gušenje, crvenilo u ocima, kihanje. Pijem kontinuirano tablete za alergiju već dugi niz godina (posljednje 2 godine Dasseltu) te po potrebi Ventolin.
Ovo što mi se sada događa mi je potpuno novo i nikada nisam imala takve reakcije. Trenutno sam na terapiji 4 tablete Dasselte dnevno i malo mi je lakše. Ukupni Ige mi je 700,krvna slika uredna