Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Atopiski dermatitis i porbiotici


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Zrille

29.10.2008. 13:30

Poštovani u članku na ovoj stranici pročitala sam da probiotici povoljno utječu na ekcem. Dali se mogže koristiti ProLife probiotik u kapsulama na kojima piše da je namjenjen i maloj djeci te se razmuti u vodi (dijete ima 1 god.).

Unaprijed zahvaljujem

Darko Richter, dr. med.

29.10.2008. 20:10

Ne bih se štel mešati.

negoteti

02.11.2008. 16:35

Vjerojatno bi ih i sami liječnici pisali na recept ako bi tako pomogli liječenju AD.a.

Darko Richter, dr. med.

02.11.2008. 19:45

Ma da se vratim da to jednom zauvijek raščistimo. Kada sam rakao "Ne bih se štel mešati", to sam rekao da izbjegnem da Zrille malo priupitam kako se to čitaju članci. Pa ne mogu se članci čitati kako je nekome ćef. Postoje članci o prevenciji alergijskih bolesti probioticima, i tu ima nekih efekata, u koje ja nisam uvjeran, i mislim da je sve trabunjanje bez ikakve šanse da se u životu dokaže kao dovoljno korisno. Jer, u statistici su mnoge stvari značajne, a mi ipak znamo da je u životu, npr., puno značajnije pohvatati 5 mafijaša, nego naplatiti kaznu za nemanje upozoravajućeg trokuta u autu za 100 vozača. Slično je i s probioticima: kada ih non-stop jedete, i to ne bilo koje, već one koje je neki istraživač ispitivao, na 100 djece jedno ćete na određeni rok (!) sačuvait od atopijskog dermatitisa. Otprilike tako. Dakle, nema tu nikakvog liječenja. Kod nas se svi u nešto pletu, nemaju ni o čemu pojma, i onda postavljaju pitanja za koja je najbolji odgovor: Ne bih se štel mešati. I ostanimo na tome.