Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


beba 4 mjeseca alergija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mateaf

21.02.2013. 23:10

Pozdrav, Dr. Richter. Beba do tri tjedna (isključivo dojena samo prva tri dana-- nakon dolaska iz rodilišta iza svakog podoja obavezno obrok Milumila i tako dva tjedna do potpunog prestanka dojenja.) Dalje pije Milumil. Nakon tri tjedna života počela djetetova nervoza, plač gotovo cijeli dan, a zatim u stolici nalazim krv i sluz. Doktori sumnjaju na bakterije, šalju nas na Fran Mihaljević. Pretrage traju sve ukupno sljedećih mjesec dana kada bebu dva puta stavljaju na terapiju Sumamedom zbog sumnje na Kampilobak,t iako nikad dokazan. Nakon toga prelazi na Pregomin Ii sve se vraća u normalu. Stolice normalne, nema više nervoze i plača.Gastroenterolog nam preporučuje s navršena 4 mjeseca početi dohranu voćnim kašicama, a s 5 mj. krenuti na povrće i meso. Meni je to odmah zazvučalo malo prerano, ali držimo se doktorove preporuke. Nakon prvog dana kašice od jabuke(4 žličice), beba se osula po glavi, (područje čela i sljepoočnica), sitnim prištićima boje kože. Nastavljamo jesti tri dana jabuku oko 100 ml dnevno. 4. dan krećemo s kašicom kruška/ jabuka. Prištići se ne povlače. 5. dan pojede 125 ml. kašice kruška /jabuka, beba se osula po licu - oni isti prištići boje kože su pocrvenjeli i proširili se na: sljepoočnice, iza uha, čelo, također na gornjim dijelovima dlanova, unutrašnja strana laktova.
Lijepo Vas molim Vaše stručno mišljenje! Puno Vam zahvaljujem unaprijed!


Darko Richter, dr. med.

22.02.2013. 00:00

Nije od kruške i jabuke. A ne znam niti zašto bi to baš morala biti alergija.

mateaf

22.02.2013. 10:50

Nadam se da nije. Ne mogu tu reakciju povezati s ničim drugim jer nije bilo druge promjene u svakodnevnici. Da li da napravimo pauzu sa kašicama? Možda sam počela prebrzo uvoditi nove namirnice?

mateaf

22.02.2013. 10:50

Poslala sam vam na mail bibice@live.com fotografije reakcije na koži, pa možete pogledati, ako vam nije problem. Najgore mi je to, što ne znam kako dalje s uvođenjem namirnica. Planirala sam krenuti s rižinim pahuljicama, ali sada ne znam. da li bi trebala usporiti?
Unaprijed hvala!

mateaf

22.02.2013. 10:50

i ja se nadam da nije. Iako ništa , osim dohrane, u svakodnevnici nismo mijenjali. Ove zime je dobila nekakvu prehladu i osula se ovakvim prištićima po prsima, u roku dva dana su izblijedili. Ne znam, možda sam krenula prebrzo s dohranom. Previše novih namirnica u malom vremenu? Planirala sam sljedeći tjedan uvesti rižine pahuljice. Da li da nastavim s dohranom? Što vi mislite?

mateaf

22.02.2013. 10:50

cijepljena je cjepivom 5 u 1 prije tri dana.

mateaf

22.02.2013. 15:30

Danas je pojela 125ml kašice kruška /jabuka i nije bilo reakcije. S obzirom da smo krenuli s dohranom da li bi bilo pametno napraviti neki test na alergije i koji bi to bio? S obzirom na dob, kada preporučujete da se testovi obave?
Ako se nema domaćih namirnica- voća i povrća da li je pametno kupovati ih u supermarketima ili je bolje kupovati gotove kašice? Hvala unaprijed na odgovoru!

Darko Richter, dr. med.

22.02.2013. 20:15

"Danas je pojela 125ml kašice kruška /jabuka i nije bilo reakcije. S obzirom da smo krenuli s dohranom da li bi bilo pametno napraviti neki test na alergije i koji bi to bio? S obzirom na dob, kada preporučujete da se testovi obave?
Ako se nema domaćih namirnica- voća i povrća da li je pametno kupovati ih u supermarketima ili je bolje kupovati gotove kašice? Hvala unaprijed na odgovoru!"

HALO! Rekao sam vam da nije od krušaka i jabuka, i sami ste se u to uvjerili.
Sve ostalo što gore pitate je vaša briga, a ne spada u djelokrug medicine. Ja sam studirao medicinu, specijalizirao pedijatriju, i tamo o supermarketnima nismo učili ama baš ništa.
Ako vas zanimaju neki prištići, to je dermatologija, pitajte tamo. Alergija nije.

mateaf

23.02.2013. 01:10

Beba je od trećeg tjedna života na Pregominu zbog sumnje na alergiju na proteine kravljeg mlijeka jer je imala bolne, krvave, sluzave stolice. iz toga sam vas razloga pitala za alergološka ispitivanja, ne zbog prištića. Da li bi trebali napraviti kakvo ispitivanje na neke namirnice ili prick test, baš zbog dohrane u budućnosti?

Darko Richter, dr. med.

23.02.2013. 12:45

Tipično pecanje informacija, bez izlaganja svih podataka do sada. Tek sada čujemo ovo o Pregominu.
Onaj koji vam je dao, na teret HZZO-a, Pregomin (1 tjedan te hrane, košta kao 4 tjedan standardne formule), trebao je utvrditi da dijete ima alergiju na kravlje mlijeko. Očito nije. Iz toga slijedi ovo ludovanje s kruškama i jabukama, a i vaše pitanje o nekakvoj budućoj prehrani. A niste riješili još niti ono što je bilo s 3 tjedna života.
Treba se alergološki obraditi, to je jasno sada, a bilo je jasno još onda. I maknuti sa stola taj problem.
Vi izgleda živite u uvjerenju da je dijete alerigčno na kravlje mlijeko i još koješta.
A ja msilim da uopće nije alergično.
Vrlo rado ću primiti dijete na pregled i napraviti ono što je trebalo još davno. Naravno, ako vi to hoćete.

mateaf

23.02.2013. 15:05

Može! Mi želimo alergo testiranje što prije! Možemo li to obaviti kod vas sa uputnicom, preko socijala? Kada i gdje biste nas mogli primiti?

Darko Richter, dr. med.

24.02.2013. 12:10

Već smo dogovrili na mail.

mateaf

24.02.2013. 12:10

Možete li mi, ako Vam nije problem, molim vas, ukratko, objasniti kako se izvodi alergo test na malim bebama, recimo od 4 mjeseca. Hvala Vam , unaprijed!

Darko Richter, dr. med.

28.02.2013. 11:40

Potpuno isto kao i na bebama od 4 g. ili 40 g.