Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5366

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


bronchopneumoniae i allergija imaju li što zajedno


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

senija

28.05.2006. 14:20

Moj dječačić ima sad 6.5 god,38 kg, visina 157cm i od svojih 18 mjeseci pa nadalje imao je redovno u proljeće Bronchopneumonaie sa jako kritičnim tokom.Temp do 41 i tok bolesti je znao biti do 15 dana. Ove godine smo radili allergotestove u univerzietu i otkrili da ima allergiju na kucnu prasinu ,grinje ,pelud trava , med. Data mu je terapija Seretide spray i Singular tablete. Inace sam med. radnik( mikrobiologija) i citajuci nuspojave bila mi je ta terpija strasna na osnovu dijagnoze. Imao je 4 Bronchopneumoniae i jel sad ta otkrivena allergija imala kakve veze sve ove godine. Ja, još su mu slikali sinuse i nalaz je ovakav: Zaključak: Nalaz maksilarnih sinusa upućuje na redukciju pnemotizacije na račun rubnog sazjenjena po tipu hiperplazije i hipertrofije-ne isljučuju se ni eksudativne promjene.
Smanjena pneumotizacija frontalnih sinusa moguće po tipu upalno infiltrativnih promjena .
Moja pitanja su:
Imal kakve lakse terpije sa manje nuspojava za ovo sve?
Imal kakve veze sad ova allergija sa svim bronchopneumonaiama sve ove godine? Imali moj dječak ikakve naznake astme gledajuci gore sve navedeno?
Ima osip po nadlakticama u vidu malih prištica(mladi dermatolog mi je rekao da je to kokošija koža i da je nasljedno i da se ne liječi) koje počinju da se šire sad i po nogama- imal sad to kakve veze sa allergijom?Molim Vas za savjet koji željno očekujem ili na moj mail ili odgovor na ovoj stranici Unaprijed zahvalna

doc. dr. sc. Tomislav Baudoin

01.06.2006. 00:01

Smatram da je vaš strah od terapije razumljiv, ali i neopravdan. Nuspojave su moguće i javljaju se hvala Bogu vrlo rijetko. Rizik od nuspojava lijeka i štetnosti koja može biti uzrokovana simptomima bolesti, je puno veći u bolesti. Milijuni djece širom svijeta su svakodnevno pod ovom terapijom i nuspojave su vrlo rijetke, a zahvaljujući ovoj terapiji velik dio njih u odrasloj dobi su bez tegoba i bez terapije.
Bronhopneumonije se javljaju češće u djece s alergijama na inhalacijeske alergene, odnosno u astmatičara.
S obzirom na terapiju koju je liječnik dao vašem djetetu, dijagnoza je astma. Valjda se je to potvrdilo i tijekom obrade.
Osip na koži bi mogao biti i atopijski dermatitis koji se uspješno liječi steroidnim kremama i antihistaminicima. No u atopijskom dermatitisu promjene na koži svrbe.
Pozdrav.
TB