Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


dosadni kašalj


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

traktor tom

04.12.2007. 21:30

Poštovani, imam sina od 13 mj. kojemu je ustanovljen opstruktivni bronhitis. propisana terapija fleksotin 50, Ventolin i Letizen sirup. Upučeni smo na vađenje brisa grla i ždrijela i testiranje na alergene. Umeđuvremenu je kašalj koji je bio produktivan postao suh i dubok, intenzivniji noću. Interesira me da li mogu sinu ponuditi Prospan ili neki drugi sirup kojim di ublažila kašalj,( jer mene su zabolila pluča samo slušajući ga) i da li zbog gore navedenih testiranja moramo prekinuti terapiju

Darko Richter, dr. med.

04.12.2007. 22:55

Letizen sigurno smeta testiranju, ako je riječ o prick testu na koži. Ostali lijekovi ne smetaju, a niti Letizen ne smata ako se alergološka obrada radi iz krvi. Inače, nemam pojma što bi to moglo biti vašem djetetu. Opis tegoba je katastrofa (vi to opisujete po sebi, kao da ja mogu shvatiti vaše oajećaje dok vam dijete kašlje i iz toga indirektno zaključiti kako to dijete kašlje) i nabrajate terapiju i pretrage, iz čega dalje mogu samo zaključiti da niti vaš doktor nije na čistu. Najvjerojatnije je problem u vama, tj. ne znate definirati problem svojeg djeteta, jer mislite, potpuno krivo, da ga treba definirati liječnik. Liječnik ga može definirati tek kada vi o tome budete jasni.