Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergijski kašalj


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

grac

04.12.2007. 16:25

Poštovani dokore molim Vas mišljenje!

Mom sinu je s 25 dana dijagnozirana alergija na kravlje mlijeko u Vinogradskoj bolnici.
Naime, ja ga nisam mogla dojiti zbog upale dojki (rekli su mi da se pri temperaturi iznad 38,5 nesmje dojiti), te je 2 dana bio na prehipu, nakon čega su mu otekle rukice i nogice, pa se javio osip po tijelu, završili u Vinogradskoj, s dijagnozom alergija na kravlje mlijeko. Bio tjedan dana u bolnici, nakon čega smo dobili uputu o strogom izbjegavanju kravljeg mlijeka, ishrana pregomin. Strogo smo se pridržavali uputa, te je dijete po njihovim savjetu bilo smješteno u bolnicu s 1 god i 4 mjesca u bolnicu na 2 dana radi probe na kravlje mljijeko. Sve super prošlo. Nikakva reakcija. Rečeno da je sve ok, i da možemo na normalnu prehranu, samo izbjegavati orašaste proizvode do 3 god. Ni na što od hrane nije više reagirao. Sad ima 2 god.
A sad naš problem.
Sad kašlje, već otrilike 2 mjeseca, bris ok samo dosta sluzi. Kašalj se najčešće javlja kad se smiri tj. kad treba zaspat počme kašljucat. Onda najčešće sat do dva nakon što zaspe,počme jako kašljat, zacrveni se, zna često povratit uz kašalj.( sklon je povraćanju od uvijek, za svaku sitnicu povrati), te pred jutro kad se počme budit.
Prilikom trčanja isto zna počet kašljat. nema nikakvih piskutavih zvukova, ni sl. Zna i tad povratit. Kad se smiri počme kašalj prestajati, ili uz čašu vode, ili mu kažem da duboko diše.
Virozica bilo par u zadnji mjesec-dva, krenuo u jaslice.
Što je čudno kad ima temperaturu, kašalj nestaje!??
Budući da tem. nema, bris ok. pedijatrica misli alergijski kašalj. Dala nam claritine 1X5ml uveče, 10 dana pa vidjet.
Isti kašalj imao i prošle zime, trajao oko mjesec-dva, brisevi ok. Nikakva terapija, prošao sam od sebe.
Što sad?
Da li probat terapiju? Nismo radili nikakve pretrage, testiranja...
Kad krenuti s pretragama?
Najviše me strah astme? Da li ako se neliječi taj kašalj opasnost je od astme veća ili ne?
Da li bi bilo dodro da Vas posjetimo ili nekog dr. specijalistu?
Kako prepoznat astmu?
Hvala

Darko Richter, dr. med.

04.12.2007. 19:15

Ako je ono prije bila dokazana alergija na kravlje mlijeko, s dokazanim IgE protutijelima, onda je diejte sklon alergij i sada vjerojatno ima alergijsku astmu. No za to ranije mi niste napisali nalaze, već samo prenijeli dijagnozu. Dijagnoza od jučer, ne mora biti i dijagnoza od danas, ali, alergija od jučer, bit će alergija do minute prije smrti, ako ne uvijek na istu tvar, ali ipak alergija i alergijska sklonost, na bilo što.