Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


kronična upala sinusa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

slulic

02.11.2009. 11:25

Molim Vas za savjet. Alergična sam, već gotovo godinu dana prije spavanja u nosnice stavljam Operil sprej za nos za odrasle jer se u protivnom ne mogu naspavati koliko su mi obje nosnice začepljene. Inače svakodnevno koristim Aerius, te sam na preporuku svoje doktorice probala različite sprejeve za nos, kao Tafen, no oni mi pomažu samo kratkotrajno i djelomično. Dakako da me uz začepljen nos gotovo svakodnevno boli glava u području sinusa. Svakih nekoliko mjeseci kada više to ne mogu trpiti odem doktorici, no međutim ona mi uporno daje antibiotike koji mi za neko vrijeme ublaže glavobolje, ali nos i dalje ostaje začepljen. Da li mi Vi možete nešto preporučiti?

Darko Richter, dr. med.

02.11.2009. 12:25

Bez da vam puno objašnjavam zašto, PREKINITE kapanje nosa vazokonstrikcijskim kapima, a ja bih savjetovao, i bilokojim drugim kapima. To je ključno ako se iz ovog začaranog kruga želite izvući: kapi-začepljenost-kapi-još veća začepljenost.
Onda slijedi alergološki tretman, ako je potreban. Najprije, na što ste alergični?

slulic

06.11.2009. 11:35

Hvala na brzom odgovoru jer sam stvarno već očajna. I sama želim što prije prestati kapati nos jer znam da mi to samo šteti, ali se jednostavno ne mogu naspavati sa začepljenim nosom. S obzirom da mi začepljenost nosa već toliko dugo traje, lakše mi je nakapati nos nego se cijelu noć mučiti. Nadam se da postoji neko drugo trajnije rješenje, a da nije Operil. Alegrična sam od malena, redovito idem na testiranja i redovito uzimam liijekove. Između ostalog alergična sam na kućnu prašinu, grinje, pelud korova, drveća, ambroziju, duhan, perje, životinjsku dlaku i dr. Na hranu nisam alergična. Što mi je činiti? Hvala Vam unaprijed na odgovoru.

Darko Richter, dr. med.

06.11.2009. 16:10

Mislim da vam treba jedno malo solidnije testiranje i jasnije objašnjenje. Danas ne govorimo o alergiji na kućnu prašinu, duhanski dim itd., jer to ili ne postoji, ii nije sasvim točno. Po tome vidim da ste slabo informirani o svojem problemu, koji vjerojatno postoji.
Prekinuti sva kapanja, ponoviti alergološko testiranje, dobiti jasnu informaciju o svojem problemu, i jasne upute o ekspozicijskoj profilaski i terapiji.
Za sve to, možete me kontaktirati u Poliklinici Alergovita, Tomislavov trg 21, Zagreb (www.alergovita.hr i
tel. 091 4094 098)

slulic

09.11.2009. 11:20

S obzirom da je kod nas jako teško dobiti bilo kakve detaljnije informacije o problemu alergija, a kamoli detaljnija alergološka ispitivanja, zanima me da li ta testiranja mogu obaviti kod vas na poliklinici (27 mi je god)?

Darko Richter, dr. med.

09.11.2009. 15:30

Mogu vas istestirati i posložiti vam terapiju, te vas uputiti nekome da vas dalje vodi.
Kada budete dolazili radi alergotesta, nemojte najmanje 10 dana uzimati nikakve antihistaminike (Rinoaln, Claritine, Aerius, Telfast, Xyzal, itd.).