Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


alergija ili nešto drugo...molim savjet


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Maree

11.11.2009. 00:05

Poštovani dr. Richter,
pokušat ću vam u nekoliko rečenica iznjeti svoj problem. Imam 33 godine. Vec cetiri godine se mucim sa „kožnim“ problemima za koje još uvijek ne znam cime su uzrokovani.
-Simptomi: crvenilo, svrbež, pucanje kože, krvarenje i oteklina se nalaze naslijedećim dijelovima tijela: anus i okolna koža, vagina izvana, uši izvana i iznutra, koža oko očiju, nos, usne, bradavice.
Bris uha: nalaza stahylococcus aureus ( liječeno Ceprinol 500 i Garasona sol , nakon urednog nalaza svrbež dalje liječen Locacortenom, nakon čijeg korištenja je bolje, ali se simptomi vračaju desetak dana od prestanka korištenja).
Stolica: nađena candida albicans (liječena Diflucanom 2x, ali i dalje je bila prisutna u stolici) ostali nalazi stolice(parazitološki, bakteriološki, analni otisak) su u redu.
Ginekološki: sve u redu
-pretraga Imunoglobin: 91,7
-Alergo test: (uputna dijagnoza: dermatitis) histamin 20x20 mm, dermatophagoides pteronyssinus 10X10 mm, ostalo sve negativno
Krvna slika: Neutrofilni seg 40,1, Bazofilni 2,0, ostalo u redu.
Liječena kortikosteroidima od kojih je uvijek bilo bolje, ali se isto tako sve ponovo vraćalo.
2. mišljenje:
Alergo test po metodi dr. med. P. Schumacheer: alergija na neke konzervanse, emulgatore, Candidu albicans, luk, ubode komaraca, kikiriki, grinje.
Već 2. mjeseca sam na anticandida dijeti, koristila sam Xyzal, Rojazol oralni gel, Canesten u oba uha.
Ne osjećam nikakav pomak na bolje, već je svakim danom sve gore. Sve teže funcioniram normalno s okolinom. Najteže je kad mi pukne jako koža oko anusa pa ne mogu ni hodati od vrijeđanja rana.
Molim Vas za savijet što mi je činiti, odnosno koji je slijedeći korak koji moram napraviti. I po vašem mišljenju da li je to alergija ili nešto drugo?

Hvala unaprijed!
M.

Darko Richter, dr. med.

11.11.2009. 13:35

Ajde mi recite, kod koga ste sve bili: dermatologa, alergologa, itd.
Testovi koje ste uradili na alergiju, meni ne izgledaju pouzdano. Još nikada nisam vidio histaminsku reakciju od 20 × 20 mm, tu nešto nije u redu. Da li je alergija, ili ne, najbolje će vam reći dermatolog. Možda da se obratite na forumdermatologije, ovdje.
Treba vam klasična dermatološka alergološka obrada, koja uključuje epikutani test, ali i prick test. Jer, ovakve primjene mogu biti i kontaktni dermatitis, a na samo atopijski. I jedno i drugo je alergija, ali posve različite patogeneze.

Maree

11.11.2009. 15:35

Poštovani,
na nalazu piše upravo tako kako sam već napisala: Histamin -promjer urtike 20x20 mm. Metoda: Intrakutani test. Radila sam preglede u Općoj županijskoj bolnici- Požega.
Da li se na pregled mogu narućiti kod Vas?
Hvala na savjetu.

M.

Darko Richter, dr. med.

11.11.2009. 21:15

Niste napisali da je to intrakutani test. Ima epikutani, , skarifikacijski, prick i intrakutani.
Intrakutani test više skoro nitko ne radi, sasvim sigurno ne kao prvi, kada se uopće utvrđuje alergičnost. Tako da ostajem pri tome da je meni taj i takav nalaz jnepouzdan i nerazumljiv.
Mislim da biste se morali naručiti u Kliniku z akožne i spolne bolesti na Šalati u Zagrebu.
Ja vam mogu napraviti prick test u Poliklinici Alergovita, Tomislavov trg 21, Zagreb, ali ne i epikutani, koji vam isto tako treba.

Maree

12.11.2009. 12:10

Hvala!