Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5366

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Mosiac kapsule


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

hisfishy5

16.01.2022. 23:35

Postovani doktore,

sve najljepse u Novoj 2022. godini.
Sin od 7 mjeseci ima alergiju na pkm i na Alfamino formuli je koja je rijesila problem s atopijskim dermatitisom te proljevastim stolicama. Zbog nesto nizeg nalaza hemoglobina, a neprihvacanja Feruma i aktiferina, pedijatar je savjetovao uvodenje Mosiac kapsula koje se baziraju na laktiferinu. S obzirom na njegovu alergiju, je li moguce da ih koristi? Hvala Vam najljepsa.

Darko Richter, dr. med.

19.01.2022. 00:45

Ne vidim na koji način laktoferin može pomoći pri sideropeniji. On jednostavno nije željezo, i ne pomaže da se željezo bolje resprobira iz probavnog trakta. Funkcija mu je antimokrobna, tj. antibakterijska antivirusna i antifungalna. On zapravo oduzima željezo koje bi bilo na raspolaganju tim mikrobima i tako ograničava njihov rast, ili se vezuje za njihovu površinu, i onemogućuje njihov ulaz u stanicu (prvenstveno slučaju virusa). Dakle, ne možete očekivati da se laktoferinom liječi manjak željeza. S druge strane, u tim kapsulama radi se o laktoferinu goveda, koji se dobiva iz kravljeg mlijega, i uz njega se u malim koliinama ili u tragovima mugu naći i proteini kr. mlijeka i laktoza.