Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5366

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Potencijalna alergija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sunnylady94

08.02.2022. 11:20

Poštovani,

imam 29 godina i do sada nisam imala problema ni sa crvenilom ni sa svrbežom kože između prstiju na rukama.
Međutim prekjučer, jučer i danas sam primjetila na lijevoj ruci između kažiprsta i srednjaka jako crvenilo i svrbež kože. Svakodnevno radim s novcem (budući radim u banci) i koristim dezificijens.
Iskreno do sada nisam intezivno upotrebljavala kremu za ruke jer su mi ruke dosta masne same po sebi budući imam masni tip kože. Prekjučer,
jučer i danas mažem to područje između prstiju sa dječjom masti + krema za ruke + Zorina mast (kombiniram to troje kroz dan) da bi me manje češalo i u nadi da će se to crvenilo povući. Međutim crvenilo se povuće i prestane me češati na jako kratak period.
Zanima me što je to i što mogu poduzeti da mi se taj svrab i crvenilo smanje u potpunosti jer je taj svrab nepodnošljiv, a to crvenilo dosta ružno izgleda?!

Hvala na odgovoru unaprijed!

Lp

Darko Richter, dr. med.

08.02.2022. 22:40

Nije to alergija, nego iritacija i možda gljivična superinfekcija. Najefikasnije jest uzeti Triderm mast ili kremu (bolje mast) i proći će za dan-dva. Za Triderm će vam trebati recept.