Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5366

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Savjet cjepivoza koronu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

123zorica

05.12.2021. 12:40

Postovani dr Imam hronicnu urtikariju i pijem Desloratidin. 5mg svaki dan Zbog toga me moj dr nije htio vakcinisati Jer bi mi se ta urtikarija stalno vracala Sad je malo pod kontrolom jer evo 6 mjeseci pijem taj lijek Na zalos nisam primila vakcinu za koronu Sad sam se zarazila koronom Dobila sam od muza koji je vakcinisan i simptomi su mu blazi Evo peti dan me sve boli grlo najvise mucnina glavobolja Temperatura ide dole gore od 37.8 do 35.9 Pijem evo cetvrti dan paracetamol na 8sati Molim vas ima te li kakav savjet Stvarno se zelim vakcinisati sto prije Sta da radim da me korona prije prodje i da vec jednom primim tu vakcinu Imama 52 godine i za sada nema neki drugih vecih bolesti Hvala vam puno

Darko Richter, dr. med.

08.12.2021. 22:20

Kronična urtikarija nije prava kontraindikacija za cijepljenje protiv korone. Šteta da se niste cijepili. Preporučujem vam da se cijepite kada prebolite koronu, ali ne prije otprilike 4-6 mj. od preboljenja. Sada u akutnoj bolesti: mirovanje, puno tekućine, paracetamol. Pripazati nakon prvih 7 dana, tamo oko 8.-9. dana zna nastupiti pogoršanje sa zaduhom ili kratkim dahom, povratkom temperature, a to je znak upale pluća. Tada morate otići do liječnika, vjerojatno i u bolnicu.

123zorica

16.01.2022. 23:35

Hvala vam puno. Nekako sam se izvukla , i korona nije ni malo lka ni jednostavna bolest Evo 6-7 sedmicu mi se zna pojaviti kasalj Ne znam koliko traje oporavak . Cuvam se da me ne sustigne i ovaj novi soj Moj dr i dalje nije za vakcinisanje ja evo 10 mjeseci pijem Desloratidin 5mg svaku vece i nekako drzim za sad urtikariju pod kontrolom Ali sam dobila 5kg pa me dr stavio da tablete pijem svaku drugu noc dr zeli da probam da ih prestanem piti i ako tada ne bude urtikarije da bi me vakcinisao…. vjerujte u Njemackoj je jak pritsak da se sto vise vakcinusu , i kad moj dr nije za to onda me i malo strah Druga mogucnost je da primim u bolnici vakcinu Imam jos vremena do maja Nadam se da cu do tada da se vakcinisem

Darko Richter, dr. med.

19.01.2022. 00:45

Vaš dr možda misli da kortikosteroidi otupljuju odgovor na vakcinu, i tu je u pravu. Nakon 2. doze (preporučujem vam mRNA cjepivo Pfizera ili Modrene), nakon oko 4 tjedna, mogu se pogledati antitijela (serologija), i ako bi ona bila niska, cjepivo se može ponoviti sve dok ukupna antitijela ne budu barem oko 1000-2000 ECLIA jedinica ili neki ekvivalent njima. Ali, možete se cijepiti, i to vam neće pogoršati kroničnu urtikariju.