Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5366

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Savjet za tablete protiv alergije


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

123zorica

03.06.2022. 11:35

Postovani dr Mucim se sa Urtikarijom vec nekoliko godina Nalazi nisu nista pokazali pa me dr stavio na Desloratidin5mg svaku vece Pila sam mjesecima po jednu tabletu u zadnjih nekoliko pijem svaku drugu noc Prestati ne mogu jer se vrati urtikarija Kad se sad pojaca onda pijem svaki noc par sedmica Moj dr je opet kontrolisao krvnu sliku i hvala bogu sve je u granicama normale sem jetrene probe Ggt nesto tako kaze dr za zene je granica 35-40 a kod mene je poviseno na 48 I ultrazvuk je pokazao masnu jetru Ne pijem alkohoh Masnoce i ostale jetrene probe su ok Dr sumnja da je ovo povecano zbog tableta sto duze pijem Da dodam da sam se u toj godini od kada pije Desloratidin ugojila 8kg Mollm vas za savjet Trenutno sam na dijeti bez slatkisa bjelog kruha i slicno Da li mi je taj Jetrena proba povecana zbog tableta i da li moram prekknuti terapiju Drugih nuspojqva nemam

Darko Richter, dr. med.

06.06.2022. 18:45

Deslaratadin ne morate prekinuti, a po potrebi možete povisiti na 10 mg dnevno, tj. 2 tbl. GGT od 48 nije nikakvo značajno povećanje. do se ne poveća 1,5-2 puta, ne smatra sepovećanim. No, često se to desi kod naglijeg debljanja. Štop se tiče dijete, preporučio bih vam da cijeli dan ništa ne jedete, a navečer normalno večerate. Da biste skinuli kile, morate svaki dan osjetiti glad, i onda ne preobilno nadoknađivati uvečer.

123zorica

21.07.2022. 01:45

Postovanje dr Evo opet pijem svaki dan Desloratidin Pa sta bude Imam upalu mokracne besike i dobila sam od dr Cefuroxin 250mg kaze da je alergiju na taj antibiotik provjerio prije tri godine i da je taj nalaz IgE na taj antibiotik bio negativan Pocela sam piti antibiotik Moje pitanje je da li zbog hronicno urtikarije ili urtikarije kojoj nisu nasli uzrok Ja sad moram sve lijekove kontrolisati Sta ako moram neki drugi lijek piti

Darko Richter, dr. med.

26.07.2022. 20:25

Ja vam opet ponavljam: kronična urtikarija nema veze s alergijama, i vi ne morate raditi nikakve testove zbog antibiotika koji vam eventualno zatrebaju.