Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Sinersul aplikacija na bebama


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

faklesd

15.06.2008. 21:35

Nasoj bebi od tri mjeseca je dijagnosticiran infekt urinarnog trakta te je proveo 13 dana na kbc Salata. Prima profilaksu u vidu Sinersula i od kada prima taj lijek ima promjene u stolici. Neki dan je imao proljev cijeli dan da bi predvecer to preslo u sluz i nakon sto smo otkrili tragove krvi u sluzi isli smo na zaraznu (temperaturu nije imao). Nisu pronasli virus/bakteriju u stolici, ali kazu da je proljev zbog osjetljivosti na kravlje mljeko koje pije majka. Beba je iskljucivo na prsima.

Da li je moguce da je proljev reakcija na Sinersul ili se odjednom pojavila preosjetljivost na mljeko? Da li ima druga profilaksa i sto bi vi savjetovali?

Dario F

Darko Richter, dr. med.

16.06.2008. 00:10

Sve je moguće, ali sve onda treba i dokazati. za alergiju na kravlj emlijeko postoje pretrage i/ili postupci kojima se to dokazuje. Za Sinersul u toj dobi moraju postojati jaki razlozi za davanje, jer se, u principu, daje iza dobi od 6 mjeseci. No, teško da od Sinersula, i to profilaktičke doze, ima proljevaste stolice.