Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Microsporum


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

matilde

16.06.2008. 12:00

Poštovani,

Imam 26 godina i prošle godine sam se udarila u glavu i kasnije mi se na to mjesto (na tjemenu) inficirala gljivica "Microsporum", vjerovatno konatktom s životinjama ili djecom. Područje na glavi je promjera 10-15 cm. Doktorica dermatovenerolog mi je propisala terapiju u kojoj sam 6 tjedana uzimala Verbinaf tablete i područje glave 2xdnevno mazala Lamisil gel-om. Kasnije sam prešla na Oronazol kremu jednom dnevno pa 2-3 puta tjedno. Ista površina na glavi se smanjila i više nije crvena, nego je roskasta. Ja bih Vas molila za savjet, mišljenje i da mi rečete da li je po Vama ta terapija dobra? I koliko vremena treba da se ova gljivica "povuče" jer ovo već traje? Moram reći i da mi se kosa na tom mjestu prorijedila, ali je stalo od kad sam počela s terapijom (i kosu perem s Pregaine šamponom kojeg mi je doktorica preporučila).

Ja bih Vas molila i za još nešto. Prije 2-3 mjeseca sam se preseila iz Dalmacije tu u Zagreb, tako da više ne mogu redovito posjećivat svoju doktoricu koja je dolje, a znam kako su redoviti posjeti važni za ovaj moj problem. Molim Vas da mi preporučite nekog dobrog doktora tu u Zagrebu kako bih ga mogla posjetit i što prije riješit svoj problem!

Unaprijed Vam se zahvaljujem,
Matilda

Darko Richter, dr. med.

18.06.2008. 00:25

Ovo nije neki alergološki, već mikološko-dermatološki problem, pa se javite dermatologu, uključujući i da postavite isto pitanje na forumu dermatologije.