Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


začepljen nos


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nikina

30.04.2007. 20:25

Poštovani,

imam 19 godina i od druge godine imam problema sa astmom i alergijama (pelud i prašina). Kroz sve te godine nos mi je stalno začepljen i prije nekoliko dana sam primjetila da mi je u nosu velika izraslina koja mi ponekad potpuno začepi desnu nosnicu. Išla sam kod pulmologa koji mi je rekao da mi je narasao polip koji su uzrokovale alergije ali je otorinolaringolog rekao da to nije polip i da mi je nos samo malo nadražen radi alergije i nije ništa rekao za tu izraslinu. Mene zanima dali je moguće da nos tako jako naotekne iznutra zbog alergija? Pulmolog mi je propisao Tafen nasal spray. Dali će taj sprej smanjiti tu izraslinu?

Darko Richter, dr. med.

01.05.2007. 02:20

Da i imate neki polip, ne možete ga sami vidjeti u svojem nosu. Odtkud vam ideja da imate izraslinu? (a da je otorinoalringolog nije vidio !?). Da li ste njemu rekli da ste je vidjeli, i što vam je na to odgovorio?. Ne možete vi vidjeti izraslinu, reći to pulmologu, a pulmolog javiti otorinolaringologu da imate polip, a zatim vam potonji priopći da nemate polip, a vi sada mene pitate da li će Tafen smanjiti vašu izraslinu, koju nemate. Ja jednostavno ne razumijem što me to pitate. A da li u alergijskom rinitisu sluznica mosa može oteći? Pa to je sastavni i obavezni dio te bolesti, a intranazlani kortikosteroid će tu sigurno pomoći,ukoliko ga dobro uštrcavate i ušmrkavate, i ukoliko ne trpate u nos ne znam što dodatno.

nikina

01.05.2007. 14:25

Oprostite, ali ne možete se samo tako na nekome iskaljivati. Ja sam vas jednostavno pitala dali će ta oteklina u nosu splasnuti od toga spreja jer mi otorinolaringolog nije objasnio zašto je to unutra nateklo.

Darko Richter, dr. med.

01.05.2007. 20:15

Nisam se uopće iskalio, pogotovo ne na vama. Ali, problem je u vašem pitanju, a koji problem ponavljate i sada: "ta izraslina" - što je to uopće? Je li to otečena nosna sluznica, ili izraslina (polip, tumor, ili sl.)? U tome je osnovni problem. Mogu ja odgovarati na pitanja, ali ako pitanje nije formulirano niti s minimalno truda, vi ćete uvijek imati dojam da se netko u odgovoru iskalio, jer znate da ste ofrlje pitali, a da je onaj netko koji vam odgovara tražio preciznost da bi uopće mogao odgovoriti. Ali, vaš nos - vaša briga. Ja sam vam pokušao pomoći, a vi kako hoćete. Za mene je razgovor završen.