Astma


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 202 | Broj poruka: 1671

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


alergijski bronhitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mladazena

13.05.2010. 13:00

doktore,
moj suprug ima od 5 god alergijski bronhitis, sad mu je 26 god., s tom bolesti je zivio i nije imao velikih problema, medutim prije 2-3 godine se jako prehladio i doktorica mu je propisala seretide inhaler, on ga je koristio po potrebi,a zadnju godinu je koristio stalno i ujutro i navecer i ako mozda nije imao potrebu...procitali smo kako seretide ima sadrzi kortikosteroide koji su dosta stetni..prije par mjeseci se razbolio ponovno i ustanovilo se da ima bakteriju e.colli u nosu, sputumu i plucima..nakon toga prije tocno 2 mjeseca su mu rekli da mora operirati nos, skinuli su mu polipe i malo hrskavicu pomjerili jer mu je u desnoj nosnici bila iskrivljena tako da nije mogao disati, a prije 10-tak dana kako smo culi da je seretide stetan on je poceo izbjegavati pumpicu , ali mu je svaki dan bilo sve gore i gore, nije se mogao kretati jer bi sa svakim korakom mu ponestajalo zraka , tako da je otisao doktoru i ostao u bolnici...nakon svih nalaza doktor mu je rekao da je slika pluca dobra i da ne vidi razlog zasto bi stalno uzimao pumpicu i zasto mu je potrebna. ja bi vas zamolila da mi kazete da li je to mozda do psihickog stanja, odnosno da li mozda nesvjesno djeluje na njega strah i panika od neuzimanja pumpice, da li se moze tako odrazavat strah i panika?

unaprijed zahvalna.

Darko Richter, dr. med.

13.05.2010. 13:40

Seretide je lijek za astmu, i to odličan lijek. Ako mu treba, nema razloga da ga izbjegava. Vi se ne trebate zamarati s kortikosteroidima, dok prima uobičajene doze, a veće od uobičajenih i ne smije uzimati, ne zbog kortiksoteroida, već zbog dugodjelujućih beta-2-agonista koji su također u pumpici.
No, s obzirom da ja ovdje ne čujem i ne vidim dijagnozu, ne mogu vam ništa pametno dalje reći.

Mirela h

20.05.2010. 22:25

Poštovani doktore,
imam kćerku 20 mjeseci staru. Prije 7 dana je počela da kašljuca i ja sam je odvela doktoru.Ali je dr rekla da se već šlajm nakupio i da mora na inhalacije(vento
lin i dexamethason).Moram da napomen da je prije otprilike 1/2 godine je imala početak upale pluća.Redovno sam je vodila pedijatru,otorincu ali je ipak došlo do toga(pila je Ceclor ,bisolvon kapi i prospan ali ništa nije pomoglo-kod početka te upale uključila joj je pedijatrica sumamed i ventolin). Ona se relativno brzo oporavila ali je nekako sklona bila curenju iz nosa i prehladama pa je poslije toga primila 2x ceclor zbog grla.Inače fino jede i dosta je aktivna,
Sada ni ja sama neznam šta da radim.Dr sumnja na neku alergiju, a mene lično je strah od ponovne upale pluća. Šlajma nema toliko puno i nekako je više u nosu(koji i curi) ali je primila 2xinhalac. i 1xintra muskul. dexamethason. Da li je to alergija,bronhitis ili pak nešto treće?Nije imala temperature,kašlje ne tako često ali se osjeti taj šlajm. Unaprijed zahvalan zabrinuta mama.

Darko Richter, dr. med.

21.05.2010. 19:20

Ima nekakvu disnu infekciju.
Ako mora dobiti upalu pluca, dobit ce je, a ako ne, nece.
Ne postoji nekirazradjeni nacin sprecavanja upale pluca.