Astma


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 202 | Broj poruka: 1671

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Astma i dojenje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

majdica

05.09.2012. 20:05

Dragi doktore,

Do sada sam se javljala povodom lekova za astmu u trudnoci...i uzimala sam Simbicort od treceg tromesecja a pre toga pulmicort. Medjutim, kako sam vec dve nedelje u 9. mesecu, pitam se sta je preporucljivo u periodu dojenja koje me nesumnjivo uskoro ceka?

Srdacno iz Beograda happy

Darko Richter, dr. med.

06.09.2012. 10:00

Za koga mislite, da li je preporučljivo?

majdica

29.09.2012. 18:05

Dragi doktore,
mislim naravno koje lekove dajete porodiljama koje doje dete?

srdacan pozdrav

Darko Richter, dr. med.

30.09.2012. 03:40

Možete nastaviti s istim lijekovima. Nije mi jasno zbog čega vlada mišljenje da je bolje biti bolestan i dojiti, nego biti zdrav i dojiti. Ako vam se razbukta astma, sumnjam da će biti išta od dojenja. Dosta je da ga prekinte na 1,5 dan, pa da sve padne u vodu.
Vidite kamo dovodi perverzija moderne medicine, osobito ako je besplatna. Ljudi žderu bezbroj lijekova i "lijekova", samo zato jer su besplatni, i jer, po mišljenju njihovih konzumenaa, nis škodljivi (to su ti "lijekovi" pod navodnicima), i onda, najednom, ali samo kada počnu dojiti, počinju se preispitivati. I,umjesto da preispitaju sve perverzije kojima podliježu, oni pitaju baš za one lijekove koji ih čine zdravima. Ima le veće perverzije od toga? I hoće li ikada doći do pokajanja zbog tih ludosti?

majdica

18.10.2012. 20:15

Drago mi je da sam vas podstakla na jedan lucidan odgovor koji samnom nema bas nikakve veze tj. ne spadam u te "zdere lekova", pa ste dzabe na meni iskalili bes.
Ja sam se samo u odsustvu svog lekara iz Klinickog centra u Beogradu koji je na odmoru a ja sam se porodila pa nisam mogla ni da hodam a akamoli posecujem klinike, konsultovala sa vama kao velikim strucnjakom (dijagnostikovali ste mi astmu i alergijski rinitis pre 3 godijne samo na osnovu simptoma i pomogli dfa se odmah uputim pulmologu) za misljenje o meni vaznoj temi. Takodje, terapija mi se cesto menjala i u trudnoci,a ORL doktor i pulmolog su uvekl korigovali terapiju u zavisnosti od tromesecja u kome se nalazim i mog stanja tako da je logicno da shvatim da lekovi za astmu za dete nisu uvek bili preoporucljivi npr. singulair nisam pila koji mi je jako pomagao.

U svakom slucaju, hvala...

Darko Richter, dr. med.

18.10.2012. 22:40

Gledajte, vi treba da pijete one lijekove koji vas čine zdravom. I tu je točka. Ako ti lijekovi škode djetetu, ali su vama neophodni, zaključak je jasan. Da ga ipak izreknem? Ili ne? Za svaki slučaj: onda nećete prekidati terapiju, ali ga nećete dojiti. Čim netko pita o lijekovima koje uzima, i o dojenju, ja sumnjam da je njemu jasno što ti lijekovi njemu znače, i altruistično pita, što će oni značiti njegovom djetetu.
Jeste li se kada vozili avionom? Tmo vam prije polijetanja svaki puta predvode isti igrokaz, o spašavanju u slučaju nezgode. I kada dođu do maski s kisikom, uvijek kažu: potegnite masku i najprije je stavite sebi, zatim potegnite drugi i stavite je djetetu.
Je li to jasno, ili nije? Što će djetetu maska, kada se vi kraj njega izvalite "mrtav i beo". Tko će njem pridržavati masku?