Astma


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 202 | Broj poruka: 1671

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Bronhalna asthma


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Arrows

03.08.2015. 18:40

Iako se vec 15 godina lijecim od asthme,posljednji posjet pulmologu me u potpunosti sokirao. Da krenem otpocetka,90% moje uze i sire obitelji s majcine strane zivi s dijagnozom asthme,nekima je dijagnosticirana u ranijoj dobi a nekima kasnije,evo teti sa 65 godina. Lijecim se alavesco 2×1,teotard 2×1,atrovent 3×1 i ventolin 3×1, u jedno doba sam koristila i simbicor ali mi je pulmolog ubacio umjesto simbicora teotard,na alergo test nisam imala nikakve reakcije,najace napadaje imam kod stresa i promijene vremena. Dakle kod zadnjeg posjeta pulmologu u domu zdravlja crnomerec. Pulmologica mi je rekla da nemam nikakvu asthmu,da su sve to izmisljotine i da odmah prestanem s terapijom. Do tada sam se lijecila na pulmologiji u Vinogradskoj bolnici. Moja lijecnica opce prakse ostala je sokirana,i dalje mi nastavila sa tom terapijom. Terapija mi odgovara i ona je ne zeli prekinuti. Pa ovim putem trazim vase misljenje o svemu tome. Hvala

Darko Richter, dr. med.

05.08.2015. 22:35

Kakve vi imate smetnje, osobito kakve su smetnje ako ne uzimate terapiju.
I, kakva vam je spirometrija i Ventolinski (bronhodilatacijski ili farmakodinamski) test?
Onako iz daleka, sumnjao bih u mišljenje koje kaža da imate astmu, a onda vam Symbicort pretvara u Alvesco + Teotard, a vama je odlično.