Astma


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 202 | Broj poruka: 1671

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


flixotide nebules


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

olivia

27.10.2010. 23:16

Poštovani!
Moja kći 17 god. ima dijagnozu Laringottracheitis recidivans pa me zanima u čemu je razlika između flixotide inhalera i flixotide nebulesa jer pročitala sam da ga preporučujete pri laringitisima.Ona koristi flixotide inhaler 125 mg.
Ima li nade da se laringitis s vremenom povuče,jer svaka viroza joj završi laringitisom i to dosta često a pojavio se u nazad dvije godine.

Darko Richter, dr. med.

28.10.2010. 16:45

Triderm krema 2-3 puta dnevno kroz dan-dva, a uz to dati Rojazol ili Nistatin sirup/gel na usta (ovo može kroz 4-5 dana).

Darko Richter, dr. med.

28.10.2010. 16:45

Kao prvo, ja nikada u žvotu nisam za laringitis ordinirao Flixotide inhaler, NIKADA.
A Flixotide Nebules slične su kao Pulmicort Rrespules, i one su dobre i kod laringitisa, ali i kod astme, osobito pogoršanja astme.
U laringotraheitis koji se pojavio tek u 15. godini života, ne vjerujem bezrezervno. Zanima me ORL nalaz i mišljenje.

olivia

01.11.2010. 12:26

Poštovani doktore!
Kao prvo moja isprika za pogrešno formulirano pitanje:razlika između flixotide inhalera i FLIXOTIDE NEBULESA KOJEG PREPORUČUJETE ZA LARINGITIS(nisam mislila na flixotide inhaler).
Naime, prva dijagnoza moje kćeri je bila:Laringotracheitis recidivas,pa nakon i daljnjeg neumornog kašlja, Asthma bronhale allergicum + sporedna dijagnoza Laringitis recidivans.Njeni simptomi uvijek su isti:procuri nos,konstantno grebe po grlu,i onda krene suhi kašalj koji je izričito samo danju i jedino danju(noć super mirna bez ikakvih problema spava),gušenja nema,problemi uvijek izraženi više u jesen i zimu,ljeti ok.U Osijeku učinjene pretrage prije godinu dana glase:
Pozitivna na inhalacione alergene,ukupni IgE 57,spec IgE ambrozija 0,65,prick testovi histamin 2mm grinja, pelud,korov,dlaka živ. perje +.3mm,spirometrija normalana, ventolin test negativan.Prvo ordiniran Ventolin joj nikad nije smirio kašalj,tek nakon Flixotide 125 2x1 situacija se smiruje.U Crikvenici joj uvode i Serevent 2x2(njenom pedijatru nije jasno zašto), i nakon mjesec dana korištenja ona se žali na probadanja u prsima i leđima i tremor u rukama i nogama.Prije mjesec dana je odvodim u Zagreb na pregled i pretrage glase ovako:Ventolin test normalan,prick test histamin 5mm,Dermat.pteron. 2mm,Ukupni IgE 72, Spec IgE Dermat.pteron. 1.39 NEMA ELEMENATA ASTHME,Dijagnoza: Laringitisi recidivans ( laringotracheitisi) preporuka: po potrebi Flixotide 125mg 2x2 po 3 tjedna.Zato vas molim za savjet jeli bolje da nabavim Flixotide nebules i ako je koje doze, jer ponavljam Flixotide inhaler joj zaista smiri kašalj.Nalaz ORL od prošle godine glasi OFS izbrazdane i uvećane tonzile,desna nešto veća. Molim vas za mišljenje,i od srca hvala!

Darko Richter, dr. med.

01.11.2010. 20:40

Flixotide Nebules su namijenjeni astmi i pogoršanjima astme. Pulmicort Respules, su slična otopina steroida za inhalirenje, no kod njih postoje iskustva i za laringitis.
Ja bih u vašem teoretskom slučaju, jer nema tu nikakve stvarne niti sigurne dijagnoze, uzeo Pulmicort Respules i u slučaju suhgo kašlja inhalirao 1-2 respule dnevno, kroz 1-3 dana.
No, nemate vi dijagnozu, to je problem.

olivia

02.11.2010. 11:20

Ok,imate li još kakav savjet što učiniti od pretraga.Ona je bila hospitalizirana prošlu zimu i u bolnici je rađeno niz pretraga:rtg pluća, sinusa,krvna slika,brisevi nosa, ždrijela,testiranja na bakterije,na H.pyl mokraća.i svi nalazi su bili uredni.Liječnici su se složili da definitivno kašlje laringealno,ždrijelo joj svaki put but bude blago hiperemično,ali ne za antibiotik tako da ih nikako nije pila u ove dvije godine naših problema,i blaga promuklost je uvijek prisutna kad se problemi jave.
Hvala najljepša!

Darko Richter, dr. med.

02.11.2010. 12:25

Treba učiniti pregled i pretrage s kojima onaj, koji ih indicira, zna što će zaključiti. To je sve.
Pretrage, napamet, ne koriste, već samo štete.
Ako dijete nikada ne kašlje noću, onda je kašalj 99,9% psihogen. To bi bilo to.

olivia

02.11.2010. 13:50

Hvala još jedanput i lijep pozdrav!