Astma


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 202 | Broj poruka: 1671

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


lijek qvar


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

lorabora

02.07.2018. 14:20

Lijep pozdrav! Danas mi je dijagnosticirana astma,blazi oblik te prepisan Qvar.Kontrola za dva do tri mjeseca.Ukupni ige je 9 ,dakle u referentnim vrijednostima.Prick test je ucinjen i pozitivan je na kukuruz,grinje i plijesan.Spirometrija FEF75 je 69posto ,a prag je 80posto,nekon tjedan dana je ucinjen farmakodinamski test s dva udaha Ventolina te rezultat spirometrije nakon njega FEF 67 posto,dakle lošiji nalaz.Godinama imam osjećaj pritiska u prsima,brzo se uspusem,sest godine ne pušim,dakle bivši sam pušač.Nikada nikakav napadaj nedostatka zraka nisam imala.Planiram trudnoću pa me zanima može li Qvar štetiti podu s obzirom je to kortikosteroid? Zanima me Vaše mišljenje o mom zdravstvenom stanju i savjet.Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.

Darko Richter, dr. med.

07.07.2018. 10:10

Prema vašem opisu ja ne bih nikada rekao da imate astmu. Ali, onaj koji vas vidi, razgovara, pregledava, procjenjuje ima drugo mišljenje. Ako biste u trudnoću, onda se bacite na posao, i uzmite budesonid (npr. Tafen, Pulmicort, Symbicort), umjesto Qvara.