Astma


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 202 | Broj poruka: 1671

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


UPORNI KASALJ


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

lukivera

20.07.2010. 12:55

Postovani,vec vise od 8 nedelja imam uporni suvi kasalj...Imam 44god,bila sam dva puta kod mog dr. koji me pregleda i kaze da nije nista.Kada sam trazila uput da bih otisla dalje kod pneumologa kaze nije potrebno...Kasalj me uhvati nekada ujutro a nekada uvece,imam osecaj kao da treba nesto da mi se odlepi pa da iskasljem..Ponekada i iskasljem nesto...Taj uporni kasalj poceoje da mi smeta a i zabrinjava me..Molim Vas ako mozete da mi date Vas savet..Unapred zahvalna ..lukivera

Darko Richter, dr. med.

20.07.2010. 18:00

Da li pušite, ili boravite u sobi u kojoj se puši? - pitanje br. 1.
I, pitanje br. 2: da li kašljete noću?

lukivera

22.07.2010. 14:20

Postovani Dr. Nocu ne kaseljem,nemam gusenja,disem normalno..Obicno me kasalj uhvati oko 19h ili 20h uvece...Nekadasnji sam pusac,cigarete sam ostavila 2003godine...Moji ukucani ne puse,a vrlo retko imam kontakt sa pusacima...U decembru prosle godine sam bila dosta prehladjena ali bez temperature pa mi je moj dr. dao da pijem Tamiflu...Isla na kontrolu i sve bilo uredu.I ponovo se prehladila u februaru ove godine, pocela da kasljem dosta pa se to smanjilo ali nije potpuno prestalo...Kada iskasljem nema krvi.Veliko hvala na odgovoru

Darko Richter, dr. med.

22.07.2010. 22:35

Izbjegavajte duhanski dim. Nemojte uzimati NIKAKVE lijekove za protiv kašlja, niti vodice i ostalo što vi mislite da ne škodi, a gurate u usta i u nos.
Možete učiniti alergološko testiranej i spirometriju, te ORL pregled.
Osobno smatram da nije ništa, osim kašlja samoinduciranog neprekidnim samoliječenjem. TO PREKINITE.

lukivera

25.07.2010. 14:50

Postovano Dr. ne uzimam nikakve lekove samoinicijativno..I nisam sam svoj lekar...Do sada ni jedan jedini lek nisam uzela...Verujte mi.No,poslusacu Vas savit i uraditi dodatne preglede...Od srca Vam hvala..Srdacan pozdrav

Darko Richter, dr. med.

25.07.2010. 20:45

Skoro nitko ne smatra da su fizioloka otopina, kapi za nos, sirupi za i protiv vkašlja i sl., LIJEKOVI, ili, u svakom slučaju, štetne tvari kada se neprekidno primjenjuju.
Zato vam opet ponavljam, ne zavaravajte se i nemojte niti čevapčiće pojesti, ako smatrate da ćete time liječiti kašalj ili nos.

lukivera

28.07.2010. 17:30

BRUKA I SRAMOTA ZA OVAJ FORUM,AJME MENI KAKVE VI ODGOVORE DAJETE...ZISTA TRIBA SE ZASTIDET...

Darko Richter, dr. med.

28.07.2010. 21:40

U čemu je problem?
Odgovaram vam iz svojeg iskustva, naime, da ljudi uopće ne misle da su sve te vodice i sirupi lijekovi, i stalno ih trpaju u sebe. Kada pitam ljude da li uzimaju neke lijekove, odgovor je ili ništa,ili npr. Klavocin. A onda ispadne da tjednima ili mjesecima kapaju fiziološku u nos.
Zato sam vam dvaput to ponovio, da ne bude zabune.
Ti i slični tzv. OTC lijekovi (over the counter ili lijekovi za koje ne treba recept) su u SAD i Kanadi odnedavno ZABRANJENI za djecu ispod 6 godina. Bilo je gadnih nuspojava, čak i po koji smrtni ishod. Očito je i za odralse potencijalno štetno pretjerivati s tim lijekovima.
Ne dajem vam odgovor, niti akcente tog odgovora, napamet.
Zato mi vaš odgovor nije baš jasan. Očito niste shvatili, ili možda uzimate te lijekove i ljutite se što vas od toga odlučno odgovaram.
Što ja više mogu?