Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


ad i morska so


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dijanica

12.05.2007. 02:50

postovanje
imam sina od 20 mjeseci,sa dva mjeseca konstatovan mu je ad.prije pet mjeseci oboljela mjesta smo mu mazali kremom elidel,ali kasnije smo saznali da nije preporucena upotreba te kreme na djeci mladoj od dvije godine,pa bih vas molila da mi odgovorite da li je to tacno,i smije li se elidel koristiti duzi period bez prekida.ljekar nam je rekao da mu dobro cini morska voda sto se i pokazalo tacnim proslo ljeto,a zanima me dali bi mozda bilo neke koristi da u vodi rastopim morsku so kupljenu u trgovini pa da ga s vremena na vrijeme okupam tom vodom.od pocetka koristi a-derma exomega proizvode,i povremeno pomijesano advantan i pantenol mast.cula sam da bi mogla biti korisna i kuterid krema pa me interesuje smijem li ponekad probati s tom kremom
hvala vam

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

15.05.2007. 10:30

Elidel krema se preporučuje kod djece starije od 2 godine, ali se iznimno može koristiti i ranije. Elidel se smije koristiti i duže vrijeme, ali se mora izbjegavati izlaganje suncu za vrijeme korištenja, te nije pogodan za primjenu u ljetnim mjesecima. Izlaganje sunčevom svjetlu pomaže AD-u, te je to vjerojatni razlog zašto je Vašem djetetu bilo bolje prošlog ljeta. Mislim da nema smisla da morsku sol stavljate u kupke za djete. Kuterid je jači kortikosteroid, te ga nije preporučljivo koristiti kod male djece.