Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Neurodermitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

14.05.2007. 11:20

Poštovani,
mom suprugu je u 15 godini života dijagnosticiran "molekularni neurodermitis" (što god da to značilo). Ja sam surfajući po raznim portalima naišla na uglavnom na pojmove koji se odnose na to da uglavnom bebe dobivaju neurodermitis, pa ne mogu svog supruga svrstati ni u jednu skupinu. Naime ekceme ima po cijelom tijelu i po noći jednostavno ne može spavati od svrbeža. Ono što mene zanima je koliko ćesto se može tuširati (jer nakon tuširanja koža mu je još više iziritirana) i koje preparate koristiti. Odjeću i plahte strogo mu kupujem pamućne, čak sam i probala izbaciti omekšivać ali onda je roba jako kruta , pa ga opet svrbi. Nakon tretmana BELOGENTOM stanje se popravi ali nakon tjedan dana opet se vrati na isto, i jednostavno više ne znam što da radim. Suprug mi je inaće keramićar te u stalnom kontaktu s prašinom, i kao "tipićno muško" teško ga je otjerati kod doktora. Ono što mene interesira kako mu ja mogu pomoći, barem u smislu kozmetićkog tretmana.
Unaprijed zahvalna

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

15.05.2007. 11:30

Prilikom tuširanja potrebno je izbjegavati gelove i sapune jer oni dodatno isušuju kožu koja je kod AD ionako suha. Ako se toga pridržava tuširanje je moguće i češće. Nakon toga je obavezno mazanje nekim mlijekom za atopijski kožu (npr. Exomega). Kontakt s prašinom pogoršava stanje i to je problem. Ipak bi bio potreban odlazak dermatologu.