Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


AD u bebe


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

zabrinutamajka

08.05.2012. 18:30

poštovani! majka sam bebe stare 9 tjedana, koju dojim, prije otprilike 15-ak dana na glavi bebe primijetila sam sitne prištiće(kao gnojni) gusto raspoređene po glavici, nisam ih ničim tretirala i prošli su sami od sebe, te na mjestima na kojima su bili ostale su žute ljuskice, ne bi me ništa zabrinjavalo da otprilike prije 10-ak dana na bradici nisam primijetila iste takve prištiće, koji su se sada proširili na obraze, uši i podbradak. Jučer sam posjetila pedijatricu koja mi jerekla da je to atopijski dermatitis te mi preporučila kremu i kupku Avene Trixera, te nakon što sam bebu umila u kupci i namazala kremicu po licu (sinoć prije spavanja), jutros su mjesta na kojima su bili prištići jaako pocrvenjeli i sad je još tako, dok koža koja nije zahvaćena prištićima nije pocrvenjela, iskreno, izgleda mi gore nego prije.i mislim da ga to i svrbi. Molim Vas za neki savjet i da li je moguće da je to normalna reakcija na kremu i kupku? šta da radim dalje? jako sam zabrinuta

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

09.05.2012. 16:25

U dobi od 9 tjedana atopijski dermatitis se gotovo nikada ne javlja (obično se ne javlja prije 4. mjeseca života). Po opisu i dobi Vašeg djeteta prije bi se moglo raditi o seboroičkom dermatitisu ili o nečem prolaznom. Ukoliko dijetetu ne odgovara Trixera kolekcija, ne primjenjujte je. Inače, kod seboroičkog dermatitisa toj dobi terapija je slična kao i kod atopijskog dermatitisa. Pokušajte se nekom drugom kolekcijom (npr. Zn-Cu krema od Uriaga). Ukoliko se promjene budu širile, odvedite dijete na pregled kod dermatologa.